Έκτακτο έλεγχο πυρασφάλειας διενεργεί η Πυροσβεστική στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας Βιολάντα στα Τρίκαλα, μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.
Ειδικότερα, ο έλεγχος διενεργείται στο εργοστάσιο Vitafree, επίσης ιδιοκτησίας του Τζιωρτζιώτη, το οποίο θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες.
Η ανακοίνωση της Βιολάντα -Τι ελέγχει η Πυροσβεστική
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «Από αύριο 16/02/2026, το εργοστάσιό μας δεν θα λειτουργήσει προσωρινά, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εξωτερικές τεχνικές εργασίες. Η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών».
Χθες, στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα πραγματοποιούνταν εργασίες σκαψίματος κοντά σε δεξαμενές, οι οποίες διακόπηκαν. Η Πυροσβεστική ελέγχει πλέον αν έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές, μετά τα ευρήματα που οδήγησαν στη φονική έκρηξη, όπως παρατυπίες σε σωληνώσεις και αδήλωτο υπόγειο.
Ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, μετά τον νέο κύκλο καταθέσεων και την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή.
Δείτε εικόνες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στα Τρίκαλα: