«Με τη δεκάωρη εγχείρηση απετράπη ο θάνατος του 15χρονου Δημήτρη» -Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο του Τορίνο - iefimerida.gr

«Με τη δεκάωρη εγχείρηση απετράπη ο θάνατος του 15χρονου Δημήτρη» -Η ανακοίνωση από το νοσοκομείο του Τορίνο

Το νοσοκομείο Le Molinette στο Τορίνο
Το νοσοκομείο Le Molinette στο Τορίνο /Φωτογραφία: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο 15χρονος Δημήτρης έχει αποδιασωληνωθεί και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον», ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, όπου ο Έλληνας έφηβος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος, την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, οι Ιταλοί επιστήμονες έκαναν γνωστό ότι «η επανάκτηση της λειτουργικότητας του μοσχεύματος ήταν ιδιαίτερα ταχεία» και «χάρη στην επέμβαση αυτή, η οποία συνολικά διήρκεσε δέκα ώρες, μπόρεσε να αποτραπεί ο θάνατος του ασθενή από ηπατική ανεπάρκεια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη φάση αυτή, ο Δημήτρης βρίσκεται στην «Μονάδα Ημιεντατικής Θεραπείας» του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Νοσοκομείου Le Molinette, όπου συνεχίζεται η βαθμιαία όσο και ικανοποιητική επιστροφή στη λειτουργία του νευρολογικού του συστήματος.

Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο Le Molinette και τον καθηγητή Ρενάτο Ρομανιόλι (o oποίος, μαζί με την ιατρική ομάδα του πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη μεταμόσχευση), «αν η ανάρρωση του Έλληνα ασθενή συνεχιστεί με τους μέχρι τώρα ρυθμούς, μπορεί να λάβει εξιτήριο σε περίπου ένα μήνα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ