Η απώλεια του Δημήτρη Χατζηχρήστου κλόνισε όχι μόνο τους φιλάθλους της αγαπημένης του ΑΕΚ, αλλά και οπαδούς άλλων ομάδων που έτρεφαν εκτίμηση προς το πρόσωπό του.
Ο ιδρυτής και «αρχηγός» -αν και αρνούνταν εκείνο τον τίτλο- της Original 21, απεβίωσε χθες σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε με πάθος την ΑΕΚ αλλά δεν μισούσε τις άλλες ομάδες και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα οπαδικά δρώμενα.
Η παρακαταθήκη που άφησε όσον αφορά την ΑΕΚ είναι μεγάλη, είτε στην εξέδρα με την ίδρυση της Original και στέγαση δεκάδων club σε όλη την Ελλάδα, είτε διοικητικά, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ από το 2008 μέχρι το 2011.
Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι άλλων ομάδων που λυπήθηκαν για τον θάνατό του, καθώς ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ίσως ήταν ο τελευταίος από τους ρομαντικούς οπαδούς, καθώς με την απώλεια του, έκλεινε ο κύκλος της παλιάς «φρουράς».
«Μαύρο» από την Original 21
Σε μία σημασιολογική κίνηση προχώρησε η Original 21 για να τιμήσει τον ιδρυτή της, ρίχνοντας… μαύρο στα social media. Συγκεκριμένα, η Original έβαλε ένα μαύρο φόντο για εξώφυλλο στο facebook, για το πένθος που επικρατεί σε όλη την οικογένεια της Ένωσης!
Παράλληλα, οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του Άρη αλλά και άλλων ομάδων εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια και αποχαιρέτησαν τον «Μίμη» με τον δικό τους τρόπο.
Αυτόνομη Θύρα 10 (Ηρακλής)
Η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή αναφέρει για την απώλεια του Δημήτρη Χατζηχρήστου:
«Για εμάς τους απέναντι, τους "αντιπάλους", ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο πιο πιθανό ήταν να ταυτιστείς πάρα να θυμώσεις. Εκπρόσωπος του ρομαντισμού σε μια πραγματικότητα η οποία κάθε μέρα εξοκείλει προς την αντίθετη μεριά, φεύγει και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, στους οπαδούς της ΑΕΚ και στο σύνδεσμο της Original 21.
Είμαστε σίγουροι ότι ο Δημήτρης Χατζηχρήστος θα συνεχίσει να είναι παρών μέσα από τα λόγια του τα οποία τόσες φορές δανειστήκαμε για να εκφράσουμε την αγάπη για την ομάδα μας!
Καλό ταξίδι!».
SUPER 3 (Άρης)
Ο σύνδεσμος οπαδών του Άρη, SUPER 3, έγραψε για την απώλεια του ιδρυτή της Original 21: «Καλό ταξίδι σε ένα γνήσιο οπαδό. Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος υπήρξε σύμβολο αυθεντικότητας, πίστης και αφοσίωσης. Ανήκε σε μια γενιά που στήριξε με την ψυχή της, χωρίς υστεροβουλίες και συμφέροντα, που έζησε για την ιδέα και όχι για την εικόνα. Το γνήσιο οπαδικό κίνημα στερεύει… και με απώλειες σαν αυτή, γίνεται φτωχότερο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους ανθρώπους του. Στους νεκρούς δεν χωράνε χρώματα. Μονάχα σεβασμός. SUPER 3».
Θύρα 13 (Παναθηναϊκός)
Και η Θύρα 13 έστειλε το μήνυμά της για την απώλεια του «Αρχηγού». Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Παναθηναϊκού έκανε ένα story στο Instagram με δύο φωτογραφίες του Δημήτρη Χατζηχρήστου γράφοντας «Καλό ταξίδι Μίμη».

Θύρα 7 (Ολυμπιακός):
«Σεβασμό στους γνήσιους οπαδούς. Καλό ταξίδι», έγραψε η Θύρα 7 του Ολυμπιακού ενώ αναρτήθηκε και μια φωτογραφία του «Μίμη» που κάνει «χέρια» στην εξέδρα.