Η θλιμμένη, μπλε πανσέληνος αναδύεται στον μυκονιάτικο ουρανό -Εικόνες που μαγεύουν [βίντεο]

Εικόνα από το εκθαμβωτικό μπλε φεγγάρι

Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την άνοδο της Πανσελήνου στον μυκονιάτικο ουρανό, καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου σε βίντεο Drone.

Το μπλε ή θλιμμένο φεγγάρι μονοπώλησε τον σκοτεινό ουρανό το Σάββατο, τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου και ο καιρός επέτρεψε να την απολαύσουμε από τις περισσότερες γωνιές της Ελλάδας.

Βίντεο: Η μπλε πανσέληνος πάνω από την παραλία Αγράρι της Μυκόνου

Το Σάββατο το βράδυ, ο Πέτρος Νάζος, κινηματογράφησε τον σεληνιακό δίσκο, σε όλη του την ολότητα, να ανέρχεται στον ουρανό. Οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο ελήφθησαν από την παραλία Αγράρι της Μυκόνου.

Γιατί αποκαλούμε αυτό το φεγγάρι μπλε Πανσέληνο;

Επισήμως, σύμφωνα με τη NASA, η χθεσινή πανσέληνος ξεκίνησε στις 15:49 ώρα Ελλάδας. Το φαινόμενο της διπλής πανσελήνου στον ίδιο μήνα συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε 2,7 χρόνια. Η επόμενη φορά θα είναι τον Αύγουστο του 2023. Για όσους λαούς γιορτάζουν το Halloween στις 31 Οκτωβρίου, η διπλή πανσέληνος, που στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1940 αποκαλείται «θλιμμένο ή μπλε φεγγάρι» («blue moon»), έχει μια πρόσθετη ιδιαιτερότητα.

Κατά τη δεύτερη πανσέληνο του Οκτωβρίου, το φεγγάρι βρέθηκε στο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς του από τη Γη (σεληνιακό απόγειο), σε απόσταση περίπου 406.400 χιλιομέτρων (η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.500 χλμ). Πρόκειται συνεπώς για μια «μικρο-Σελήνη», το αντίθετο της «υπερ-Σελήνης», όταν το φεγγάρι έχει πλησιάσει τη Γη πολύ (περίγειο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ