Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα παραμένει ο ζωολογικός κήπος -Νέο κρούσμα μελιταίου πυρετού - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα παραμένει ο ζωολογικός κήπος -Νέο κρούσμα μελιταίου πυρετού

Ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης
Ζωολογικός κήπος Θεσσαλονίκης / INTIME: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καραντίνα παραμένει ο Ζωολογικός Κήπος Θεσσαλονίκης καθώς, μετά από έλεγχο, εντοπίστηκε νέο κρούσμα μελιταίου πυρετού σε ζώο.

Σύμφωνα με το thestival.gr, το πρώτο κρούσμα βρουκέλωσης (μελιταίος πυρετός) είχε εντοπιστεί σε ζώο το Νοέμβριο του 2025 και μετά την καραντίνα και τα συνεχή τεστ και τις αιμοληψίες στα ζώα υπήρχε η εκτίμηση από τη διοίκηση του Δήμου ότι ο ζωολογικός κήπος θα άνοιγε για το κοινό στις αρχές του Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ίδιο, κατά την τελευταία αιμοληψία από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής εντοπίστηκε νέο κρούσμα με αποτέλεσμα ο Ζωολογικός Κήπος πρέπει να παραμείνει κλειστός ώστε να γίνουν άλλες τρεις επαναληπτικές αιμοληψίες και εξετάσεις.

Στον ζωολογικό κήπο του Δήμου Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται σήμερα περί τα 60 ζώα όπως πρόβατα, κατσίκια, γαϊδουράκια, ελάφια κ.ά. καθώς και 100 πτηνά. Ο χώρος ανήκει στο Δασαρχείο και έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης αποκλειστικά για τέτοια χρήση.

«Νέο κρούσμα στην τρίτη αιμοληψία»

«Βρέθηκε νέο κρούσμα βρουκέλωσης κατά τον μήνα Μάρτιο, δηλαδή στην τρίτη αιμοληψία, οπότε τώρα θα πρέπει να παρθούν δείγματα από όλα τα ζώα και η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει τρεις φορές. Ό,τι προβλέπει δηλαδή το πρωτόκολλο. Άρα, δεν ξέρουμε πότε η αρμόδια υπηρεσία, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, θα μας δώσει το πράσινο φως για να ανοίξει ο ζωολογικός κήπος», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Διαμαντάκης.

«Με βάση το ισχύον παραχωρητήριο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και για αυτό ζητάμε από το υπουργείο την αλλαγή χρήσης προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του ζωολογικού κήπου», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης προσθέτοντας ότι η διοίκηση του Δήμου έχει στείλει επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να της δοθεί η άδεια και να αλλάξει η χρήση προκειμένου να μπορέσει να προσθέσει νέες δράσεις εντός του ζωολογικού κήπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ