Θεσσαλονίκη: Ενα πλήρως οργανωμένο επιχειρηματικό πάρκο θα στηθεί στο Καλοχώρι - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Ενα πλήρως οργανωμένο επιχειρηματικό πάρκο θα στηθεί στο Καλοχώρι

Πλάνα για βιομηχανικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη
Πλάνα για βιομηχανικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφία αρχείου shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πλήρως οργανωμένο επιχειρηματικό πάρκο στοχεύει να δημιουργήσει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Προκειμένου να αναδείξει τις ισχυρές αναπτυξιακές δυνατότητες των εκατοντάδων επιχειρηματικών μονάδων που είναι εγκατεστημένες στο Καλοχώρι Θεσσαλονικης, ώστε να ενδυναμώσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας κατά τον πρόσφατο απολογισμό του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα ο ίδιος υπογράμμισε ότι η περιοχή είναι η μεγαλύτερη άτυπη συγκέντρωση βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, συνολικής έκτασης 16.000 στρεμμάτων με εκατοντάδες επιχειρήσεις όλων των κλάδων, από τη μεταποίηση και τις μεταφορές μέχρι τα logistics, οι οποίες παράγουν περίπου το 15% του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα έργα στο Καλοχώρι Θεσσαλονικης

Σχετικά με τα έργα εξυγίανσης της περιοχής, επισήμανε ότι το 2021 προχώρησε σημαντικά η απομάκρυνση αποβλήτων από την περιοχή του Καλοχωρίου, αλλά και η απομάκρυνση επικινδύνων από την περιοχή των Βυρσοδεψείων. Συνολικά εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν περισσότεροι από 1350 τόνοι μη επικίνδυνων αποβλήτων και περισσότεροι από 950 τόνοι επικινδύνων αποβλήτων, από την ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου διευκρίνισε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δουλεύει συστηματικά σε αυτό το σχέδιο και προχωράει πλέον σε συγκεκριμένα βήματα. Ειδικότερα, τόνισε ότι εντός του 2021 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Περιφέρεια και το αμέσως επόμενο διάστημα, ο ανάδοχος θα εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη. Σκοπός της μελέτης είναι να καθοριστεί επακριβώς η περιοχή που έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία ορίζει η νομοθεσία ώστε να χρήζει «εξυγίανσης», να καταγράφουν όλες οι υπάρχουσες επιχειρήσεις, τα κενά αγροτεμάχια, οι ελλείψεις σε υποδομές, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι μελέτες των έργων (οδοποιίας, δικτύων συλλογής ομβρίων, αποχέτευσης, κτλ,) και φυσικά να οριστικοποιηθεί η μορφή και η δομή του Φορέα Υλοποίησης των έργων.

«Το εγχείρημα θα προσδώσει έντονη αναπτυξιακή δυναμική και ώθηση συνολικά στην οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε ο κ. Γιουτίκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ