Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 56χρονος για τη φωτιά στα Βασιλικά - Ξεκίνησε από εργασίες - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 56χρονος για τη φωτιά στα Βασιλικά - Ξεκίνησε από εργασίες

Πυροσβέστης επιχειρεί να σβήσει φωτιά
Πυροσβέστης επιχειρεί να σβήσει φωτιά / Εικόνα αρχείου SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώος κρίθηκε ο 56χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε την Τρίτη 14/7 στην επαρχιακή οδό Βασιλικών - Περιστερά, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό από αμέλεια και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά, σύμφωνα με την προανάκριση της Πυροσβεστικής, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής περίφραξης, όταν από την κρούση μεταλλικού σφυριού σε σιδηροπάσσαλο δημιουργήθηκαν σπινθήρες, με αποτέλεσμα να καούν ξερά χόρτα σε οικόπεδο.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στη συνέχεια με υπολείμματα καλλιεργειών, ενώ προκάλεσε κάποιες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Απολογούμενος, ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε τους σπινθήρες, διαφορετικά -όπως είπε- θα σταματούσε άμεσα τις εργασίες.

Παράλληλα, τόνισε πως κινητοποιήθηκε άμεσα ενημερώνοντας την Πυροσβεστική, επιχειρώντας μέχρι την άφιξή της να σβήσει τη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, από ξηράς και αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Θεσσαλονίκη Βασιλικά αθώος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ