Φωτιές στη Θάσο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες, καλύτερη πλέον η εικόνα -Ανησυχία για το μέτωπο στις Μαριές - iefimerida.gr

Φωτιές στη Θάσο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες, καλύτερη πλέον η εικόνα -Ανησυχία για το μέτωπο στις Μαριές

Από τη φωτιά στη Θάσο
Από το μέτωπο της φωτιάς στον Πρίνο/kavalanews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιοδοξία επικρατεί στη Θάσο μετά τη μεγάλη μάχη με τις φωτιές που έδωσαν τη νύχτα που πέρασε οι πυροσβέστες σε τέσσερις περιοχές.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκινούν οι προσπάθειες κατάσβεσης από αέρος. Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ, η Πυροσβεστική θεωρεί ότι πλέον είναι καλύτερη η εικόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτιές στη Θάσο: Στις Μαριές το ανησυχητικό μέτωπο

Στις Μαριές είναι το μέτωπο που κατά κύριο λόγο ανησυχεί την Πυροσβεστική. Η φωτιά εκεί καίει σε ένα δύσβατο σημείο και η συνδρομή των εναέριων μέσων θα κρίνει την έκβασή της. Οι Πυροσβέστες ωστόσο ανησυχούν λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι οι πυρκαγιές ενδέχεται να ξέσπασαν χθες λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στο νησί της Θάσου.

Ο συναγερμός ξεκίνησε στο νησί χθες το απόγευμα και μάλιστα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Τα μέτωπα εντοπίζονταν σε Πρίνο (τρεις εστίες σε διαφορετικά σημεία) και στις Μαριές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To μέτωπο της φωτιάς στον Πρίνο το οποίο είχε έκταση ενός περίπου χιλιομέτρου, ήταν αυτό που δυσκόλεψε αρκετά το έργο των Πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος της Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους όσοι βοήθησαν για την αντιμετώπιση των πύρινης λαίλαπας.

«Για ακόμη μια φορά, η αυταπάρνηση των εθελοντών, η μαχητικότητα των πυροσβεστών και των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, η γενναιότητα των χειριστών μηχανημάτων έργων τόσο των λατομικών επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών ιδιοκτητών μηχανημάτων έργων, η αποφασιστική συνδρομή των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, η διαρκής συνεργασία των ναυτιλιακών εταιρειών και η άψογη εκτέλεση των καθηκόντων των αγγέλων πιλότων των εναέριων μέσων λειτούργησαν ως μια ισχυρή ασπίδα προστασίας για τον τόπο μας!», έγραψε στα social media.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιές πυρκαγιές Θάσος κεραυνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ