Τέμπη: Παραδόθηκε και το πόρισμα Τσακιρίδη -Δεν υπήρξε έκρηξη στο πιλοτήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας - iefimerida.gr

Τέμπη: Παραδόθηκε και το πόρισμα Τσακιρίδη -Δεν υπήρξε έκρηξη στο πιλοτήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Η εμπορική αμαξοστοιχία που φυλάσσεται στο Κουλούρι
Η εμπορική αμαξοστοιχία που φυλάσσεται στο Κουλούρι / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραδόθηκε στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη και το πόρισμα του καθηγητή Μεταλλειολογίας του ΕΜΠ, Πέτρου Τσακιρίδη, το οποίο αφορά στα τμήματα των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Ο καθηγητής αποκλείει την έκρηξη και καταλήγει ότι τα κομμάτια του πιλοτηρίου και τα πλαίσια της ηλεκτρομηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εξετάστηκαν, καθώς και τα δείγματα που ελήφθησαν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι καμένα, δεν δηλώνουν δηλαδή έκρηξη, αλλά φέρουν μόνον παραμορφώσεις από χτυπήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της σύγκρουσης των τρένων.

Νωρίτερα, ο κ. Μπακαΐμης έλαβε το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καρώνη. Σύμφωνα με αυτό, το έλαιο υπό συνθήκες τόξου, όπως συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών, μπορεί να δημιουργήσει πυρόσφαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠ Τέμπη έκρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ