Τέλος η ναζιστική συμμορία: Στη ΓΑΔΑ οι χρυσαυγίτες -Προκλήσεις και επεισόδια από συγγενείς Μιχαλολιάκου - iefimerida.gr

Τέλος η ναζιστική συμμορία: Στη ΓΑΔΑ οι χρυσαυγίτες -Προκλήσεις και επεισόδια από συγγενείς Μιχαλολιάκου

Ο Μιχαλολιάκος οδηγείται στη ΓΑΔΑ, ενώ η κόρη του Ουρανία και η γυναίκα του Ελ. Ζαρούλια έβριζαν χυδαία τα ΜΜΕ
Ο Μιχαλολιάκος οδηγείται στη ΓΑΔΑ, ενώ η κόρη του Ουρανία και η γυναίκα του Ελ. Ζαρούλια έβριζαν χυδαία τα ΜΜΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορική απόφαση από το δικαστήριο, καθώς έστειλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Οι χρυσαυγίτες οδηγούνται ήδη στη ΓΑΔΑ και ακολούθως θα πάρουν το δρόμο για τα κελιά τους σε φυλακές της χώρας... Κατά την παράδοση Μιχαλολιάκου δεν έλειψαν οι προκλήσεις.

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Η Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου: Εδωσε αναστολή σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα 38 χρυσαυγίτες να οδηγηθούν στη φυλακή, ανάμεσα στους οποίους και 13 πρώην βουλευτές:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα στην απόφαση του δικαστηρίου

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο αυτοκίνητο που τον οδηγεί στη ΓΑΔΑ
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο αυτοκίνητο που τον οδηγεί στη ΓΑΔΑ -Φωτογραφία: Intimenews

Επίσης, στη φυλακή οδηγούνται οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο αυτοκίνητο που τον οδηγεί στη ΓΑΔΑ
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο αυτοκίνητο που τον οδηγεί στη ΓΑΔΑ -Φωτογραφία: Intimenews

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Αστυνομικοί μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ τον Ηλία Κασιδιάρη
Αστυνομικοί μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ τον Ηλία Κασιδιάρη / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η Ελένη Ζαρούλια φωτογραφίζει τους... φωτογράφους και τους δημοσιογράφους με το κινητό της
Η Ελένη Ζαρούλια φωτογραφίζει τους... φωτογράφους και τους δημοσιογράφους με το κινητό της -Φωτογραφία: Sooc

Παραδίδονται οι χρυσαυγίτες

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές που οδήγησε στη φυλακή τους χρυσαυγίτες πρώην βουλευτές, άρχισαν και οι συλλήψεις.

Πρώτος συνελήφθη ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Αλλοι εννέα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών, απ' όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου φωτογραφίζει τους… φωτογράφους και τους δημοσιογράφους με το κινητό της
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου φωτογραφίζει τους… φωτογράφους και τους δημοσιογράφους με το κινητό της

Στη συνέχεια παραδόθηκαν ο Ηλίας Κασιδιάρης, που παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης και ο Γιάννης Καζαντζόγλου, που παραδόθηκαν στη Νίκαια, ο Γιώργος Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Αναστάσιος Πανταζής και Μάρκος Ευγενικός στο ΑΤ Περάματος. Επίσης, ο Γιώργος Γερμενής και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παρουσιάστηκαν νωρίτερα στο ΑΤ Ραφήνας, ενώ στο ΑΤ Δραπετσώνας παρουσιάστηκε ο Μάριος Αναδιώτης.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παραδόθηκε στο ΑΤ Ραφήνας
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος παραδόθηκε στο ΑΤ Ραφήνας / Φωτογραφία: ΕUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου κάνει το δικό της σόου, υψώνοντας τα δάχτυλα στους δημοσιογράφους
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου κάνει το δικό της σόου, υψώνοντας τα δάχτυλα στους δημοσιογράφους
Φωτογραφία: Intimenews
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης-Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου κάνει το δικό της σόου, βρίζοντας  τους δημοσιογράφους
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου κάνει το δικό της σόου, βρίζοντας τους δημοσιογράφους -Φωτογραφία: Eurokinissi

Επεισοδιακή παράδοση Μιχαλολιάκου

Πιο επεισοδιακή ήταν η παράδοση του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς η κόρη του, Ουρανία, και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, συνεχίζοντας τις προκλήσεις έδωσαν το δικό τους σόου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, πίσω από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν ένα άλλο με την Ελένη Ζαρούλια και την Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η καταδικασμένη, αλλά σε αναστολή, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να πατήσει δημοσιογράφους, ενώ η κόρη τους, Ουρανία, τους έβριζε.

Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτησή τους στον 7ο όροφο, και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανσή τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω από το σπίτι του οδηγείται στη ΓΑΔΑ

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών, για τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης οδηγείται στη ΓΑΔΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηδη οκτώ από τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ και άλλοι δύο έχουν εμφανιστεί αυτοβούλως μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, στη ΓΑΔΑ έχουν ήδη μεταφερθεί οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Γιώργος Πατέλης, Γιάννης Καζαντζόγλου, Αναστάσιος Πανταζής, Μάρκος Ευγενικός, Τσακανίκας, Αναδιώτης.

Όλοι οι καταδικασθέντες που παρουσιάζονται ή θα συλληφθούν από τις ομάδες της Ασφάλειας, οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι τη μεταγωγή τους στις φυλακές.

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι χρυσαυγίτες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις Φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές, καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και εάν είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έξω από το σπίτι του στην Πεύκη μπαίνει στο αυτοκίνητο που θα τον οδήσει στη ΓΑΔΑ
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έξω από το σπίτι του στην Πεύκη, μπαίνει στο αυτοκίνητο που θα τον οδηγήσει στη ΓΑΔΑ Φωτογραφία: Intimenews
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ., η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών.

Γι' αυτόν τον σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου, αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες, δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ