fbpx Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην άδεια, λόγω κορωνοϊού, πόλη [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τεχνικά έργα μέρα και νύχτα από τον Δήμο Αθηναίων στην άδεια, λόγω κορωνοϊού, πόλη [εικόνες]

Τεχνικές εργασίες στον Δήμο Αθηναίων
03|04|2020 | 18:25
Τεχνικές εργασίες στον Δήμο Αθηναίων/ Φωτογραφία: AP Images

Τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αξιοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων.

Πραγματοποιεί σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και την συνολικότερη εικόνα της πόλης.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στην διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν την δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζόμενων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.α.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Αρκετά από τα έργα αυτά τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Αναλυτικά τα κυριότερα έργα που έγιναν τον Μάρτιο από την Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων και κάποια από αυτά συνεχίζονται, είναι τα εξής:

Ανακατασκευή Ασφαλτοταπήτων

Ανακατασκευάσθηκαν οι ασφαλτοτάπητες στις εξής οδούς: Ευφρονίου, Ξενοφώντος, Απόλλωνος, Μαρκορά και με εργολαβία της Περιφέρειας οι οδοί Βουλής και Νίκης.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι, ράμπες

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κρησίλα. Ξεκίνησε και συνεχίζεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων έξω από το Σεράφειο κολυμβητήριο (Πειραιώς και Π. Ράλλη). Ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας.

Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση των πεζοδρόμων στου Ψυρρή στις οδούς Χριστοκοπίδου και Τάκη. Ολοκληρώθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βύσσης (με τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και ζαρντινιέρες). Άρχισε η πεζοδρόμηση της οδού Καΐρη ενώ ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της οδού Βίωνος.

Κατασκευάσθηκαν ράμπες ΑΜΕΑ στις οδούς Κρησίλα, Σκοπετέα, Μιχ. Μελά, Φιλήμωνος.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Διαγραμμίσεις

 • Αλαμάνας και Αλικαρνασσού (διασταύρωση - δυο διαγραμμίσεις)
 • Τριπόλεως και Λένορμαν
 • Ευκλείδου και Αίμωνος (διασταύρωση - δύο διαγραμμίσεις)
 • Ευκλείδου και Μοσκόβη
 • Μαρκορά και Γαλατσίου
 • Μαρκορά και Χατζηδάκη
 • Γεωργούλια Άγης και Ωρωπού
 • Γεωργούλια Άγης (Σχολείο)
 • Χαλεπά και Ορφανίδου
 • Πολυδούρη και Λ. Γαλατσίου
 • Ρίζου Νερουλού και Λ. Γαλατσίου
 • Τσακασιάνου 25
 • Σάουμπερτ (101ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών - δύο διαγραμμίσεις)

Αποχετεύσεις ακαθάρτων

Κατασκευάσθηκαν νέοι αγωγοί αποχέτευσης λυμάτων στις οδούς: Αριστίππου κ΄ Λουκιανού, Ιπποκράτους, Ερυμάνθου, Αιγιαλείας και συνεχίζεται η κατασκευή στις οδούς Παρασκευοπούλου, Αιγιαλείας και Αγίας Λαύρας.

Κατασκευάσθηκαν νέες συνδέσεις (αποχέτευσης με το κεντρικό δίκτυο) μεμονωμένων ακινήτων.

Τεχνικά έργα στον Δήμο Αθηναίων

Ομβρια ύδατα

Ανακατασκευάστηκαν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις οδούς Ηρακλείου και Ηρώδου Αττικού στην οποία θα συνεχισθεί και σε επόμενα τμήματα. Τέλος έγιναν ανακατασκευές και καθαρισμοί σημαντικού αριθμού φρεατίων οι όποιοι συνεχίζονται όπου απαιτείται.

ΣΧΟΛΙΑ