Γαϊδουράγκαθο, ρόδι και φύλλα ελιάς: Η ελληνική φύση που κάνει τα αυγά και το κοτόπουλο υπερτροφή - iefimerida.gr

Γαϊδουράγκαθο, ρόδι και φύλλα ελιάς: Η ελληνική φύση που κάνει τα αυγά και το κοτόπουλο υπερτροφή

αυγά
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία για τη διατροφική αξία των προϊόντων πτηνοτροφίας φέρνουν στο προσκήνιο έρευνες της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ενσωμάτωση εκχυλισμάτων από φυτά της ελληνικής γης – όπως γαϊδουράγκαθο, ρόδι και φύλλα ελιάς – στις ζωοτροφές, ενισχύει σημαντικά τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τόσο στα αβγά όσο και στο κρέας κοτόπουλου.

Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Συμπόσιο Πτηνοπαθολογίας που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μέσα από διδακτορικές διατριβές νέων ερευνητών.

Διαβάστε περισσότερα για τα σούπερ φυτά της ελληνικής γης και τα οφέλη στην πτηνοτροφία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ