Ξεσπά η σύζυγος του ποινικολόγου που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμό: «Δέχομαι bullying από γυναίκα δικηγόρο» - iefimerida.gr

Ξεσπά η σύζυγος του ποινικολόγου που καταγγέλθηκε για ξυλοδαρμό: «Δέχομαι bullying από γυναίκα δικηγόρο»

Θεσσαλονίκη, ενδοοικογενειακή βία
Φωτογραφία αρχείου © Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια καταγγελία ασκούμενης δικηγόρου -που είχε γίνει προ διμήνου- εις βάρος γνωστού ποινικολόγου ήρθε στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες, και τώρα η σύζυγος του ποινικολόγου εξέδωσε δήλωση απαντώντας στις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, που είναι επίσης δικηγόρος, εξέδωσε δήλωση μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Απατσίδη. «Και στην αθλιότητα υπάρχουν όρια αξιοπρέπειας», αναφέρει, τονίζοντας ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο εκδοχές της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση της συζύγου του ποινικολόγου:

«Και στην Αθλιότητα ακόμη υπάρχουν Όρια Αξιοπρέπειας!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως «ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη», η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο -2- εκδοχές της.

Επικαλούμενη περιστατικό εκατέρωθεν αντεγκλήσεων με τον σύζυγό μου, η κρισιολόγηση του οποίου εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη με αντίθετες εγκλήσεις, και με το οποίο ουδεμία απολύτως σχέση είχα, η εν λόγω καταγγέλλουσα, την ύπαρξη της οποίας, είτε ως δήθεν συνεργάτιδος, είτε ως φερόμενης εφήμερης «συντρόφου», ούτε καν γνώριζα, μεθοδευμένα, οργανωμένα και συντονισμένα, αντί να στοχοπροσηλωθεί στο επικαλούμενο απ’ αυτήν «περιστατικό βίας», εάν είναι αληθές όπως παρουσιάζεται αποκλειστικά από την ίδια, λυσσαλέα επεδίωξε να προσβάλει την δική μου προσωπικότητα, τυποποιώντας με τις πράξεις της την παρ. 1 του άρθρου 333 του Ποινικού Κώδικα, όπου προβλέπεται «Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκφρασμένη αντίθετη βούλησή του.», αλλά και την κατ’ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμηση, σε βάρος μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω εμμονική της συμπεριφορά, η οποία πλέον θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ίσως καταδεικνύει και τα ιδιοτελή κίνητρά της, καθόσον μία Κακοποιημένη Γυναίκα δεν αντιδρά, κακοποιώντας η ίδια συνάδελφό της.

Ως Μητέρα, Γυναίκα, Δικηγόρος, και Ενεργή Πολίτης, δεν ανέχομαι οιασδήποτε μορφής βία, ακόμη και λεκτική, ανεξαρτήτως φύλου, και γι’ αυτό αποκλειστικά αρμόδια να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη, και ουχί η περιρρέουσα Ψυχολογία της Μάζας.

Σημειώνω, τονίζω και υπογραμμίζω ότι δεν θα ανεχθώ και οποιαδήποτε προσπάθεια αντιστροφής των ρόλων, και επιδίωξης ηθικής μου εκβίασης, καθώς σε περίπτωση που επικρατήσει ο Θύτης έναντι των Θυμάτων, και δη των απολύτως αμέτοχων, όπως είμαι εγώ, τότε η Κοινωνία μας, όχι μόνον θα καταντήσει «Ζούγκλα», αλλά θα επιτρέψει στα κάθε είδους «αρπακτικά», όταν δεν καταφέρνουν να ζήσουν τις ζωές των άλλων, να εκδικούνται με συκοφαντικές αναφορές και διαρροές, μήπως κι έτσι αποκτήσουν βαρυσήμαντη υπόσταση.

Σε οιονδήποτε συνηγορήσει στην προσβολή της προσωπικότητάς μου, και στην άλωση της οικογενειακής μου ζωής, διά της παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού μας χαρακτήρα, θα υποβληθούν όλα τα δέοντα ένδικα μέσα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καταγγελία της ασκούμενης δικηγόρου

Η καταγγελία της ασκούμενης δικηγόρου έγινε πριν από σχεδόν δύο μήνες, την 28η Απριλίου, και σύμφωνα με πληροφορίες η ασκούμενη φέρεται να κατήγγειλε ότι ο δικηγόρος την εξύβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπο.

Η ασκούμενη δικηγόρος φέρεται να μετέβη στην αστυνομία το ίδιο απόγευμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Της δόθηκε κατάλογος φορέων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ όπως αναφέρεται στο σήμα της ΕΛΑΣ δεν ήθελε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν ήθελε panic button όπως της προτάθηκε, ούτε να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο φύλαξης.

Στο σήμα της Αστυνομίας η ασκούμενη περιγράφεται ως σύντροφος. Σε ανάρτηση που είχε κάνει η καταγγέλουσα -και πλέον έχει διαγραφεί- η ίδια καταγγέλει εργασιακή εκμετάλλευση και περιγράφει το περιστατικό.

Στην ανάρτηση φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «βλέποντας τη φαγωμάρα για τις πολύ κακές συνθήκες εργασίας των ασκούμενων δικηγόρων και πολύ δικαιολογημένα προβληματίστηκα και αποφάσισα να διηγηθώ ως νέα δικηγόρος την περιπέτειά μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξεκίνησα αρχικά ως εξωτερική συνεργάτης όμως ο άνδρας αποφάσισε οτι είμαι πολύ καλή και θέλησε εσωτερική συνεργασία. Δουλειά 12-13 ώρες την ημέρα, μισθός ψίχουλα και υπόσχεση για κατ' αποκοπήν δουλειές που δεν ήρθαν ποτέ», ανέφερε αρχικά και συνέχιζε:

«Όταν τόλμησα να μιλήσω στον άντρα και να διαμαρτυρηθώ, με εξύβρισε χυδαία, με είπε ''κ@αρ…'', ''δικηγορικό τίποτα'' και άλλα πολλά. Όταν αντέδρασα, εκείνος με χαστούκισε, με τράβηξε από τα μαλλιά, με έκλεισε στο αυτοκίνητο (όλα αυτά έγιναν εν κινήσει με κίνδυνο να σκοτωθούμε στο δρόμο) και έφυγε στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύλληψη».

Η υπόθεση έχει φτάσει, σύμφωνα με το Mega, στον εισαγγελέα και ενεργείται προκαταρκτική εξέταση, ενώ και ο δικηγόρος φέρεται να έχει υποβάλλει μήνυση στην ασκούμενη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ