Σύζυγος καρκινοπαθούς για ψευτογιατρό: «Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα» - iefimerida.gr

Σύζυγος καρκινοπαθούς για ψευτογιατρό: «Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα»

ψευτογιατρός
Ο ψευτογιατρός «Dr Kontos» © INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πηγαίνω πάνω από τον τάφο της γυναίκας μου και της λέω ότι πίστεψε έναν απατεώνα», κατέθεσε σύζυγος καρκινοπαθούς που εμπιστεύτηκε τον ψευτογιατρό και μέσα σε λίγους μήνες έχασε τη ζωή της.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως είναι βέβαιος ότι η γυναίκα του θα ζούσε εάν δεν είχε παραπλανηθεί από τον «Dr Kontos», όπως της είχε συστηθεί. Ο ίδιος ήταν εξ αρχής επιφυλακτικός με τις εναλλακτικές θεραπείες που είχε προτείνει ο 48χρονος κατηγορούμενος στη σύζυγό του και είχε φτάσει σε σημείο να φύγει από το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε στο δικαστήριο η γυναίκα του γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω ενός ιερέα σε εκκλησία των νοτίων προαστίων. Είχε διαγνωστεί με ογκίδιο στο μαστό και είχε προχωρήσει στην αφαίρεσή του. Όμως, οι θεράποντες ιατροί της είχαν πει ότι πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες, εκείνη δεν ήθελε και πείστηκε από τον 48χρονο να αρχίσει τις θεραπείες του με σκόρδα και παντζάρια.

«Της είχε κάνει πλύση εγκεφάλου. Της έλεγε στο τηλέφωνο, "δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις" και τότε εγώ τσακώθηκα μαζί της. Της έλεγα "τι είναι, ο Θεός είναι;" Δεν μπορείς να νικήσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα… Αν είχε πάει να κάνει την επέμβαση θα ζούσε σήμερα», κατέθεσε έντονα φορτισμένος ο μάρτυρας και συνέχισε: «Αν η γυναίκα μου ήξερε ότι δεν είναι γιατρός θα τον είχε πυροβολήσει. Την κορόιδεψε. Έδινε ψεύτικες ελπίδες σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Τα ζω ξανά, πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος είναι οικονομολόγος και ζούσε χρόνια στην Αμερική, οι καυγάδες με τη γυναίκα του ήταν συνεχείς, καθώς εκείνη εμπιστευόταν τυφλά τον 48χρονο.

«Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Γνωρίζω τι γίνεται έξω στην κοινωνία. Πολιτεύτηκα και εγώ. Είμαι οικονομολόγος, σπούδασα στην Αμερική. Της έλεγα "Μαρία αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει" και εκείνη μου απαντούσε "όλα τα ξέρεις εσύ". Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. Έχουμε επιστήμονες το καλύτερο χειρούργο. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν. Πάντα είχα ένα ποσό και στο σπίτι. Είπα στο δεύτερο γιο μου σε περίπτωση που πάθω κάτι έχω 30 χιλιάδες δολάρια, είστε Αμερικανοί πολίτες αν πάθω κάτι, θα πάτε όλοι στην Αμερική. Η γυναίκα μου πίεζε το γιο μου και του ζητούσε τα λεφτά. Όταν συναντήθηκε με τον 48χρονο της πρότεινε ενέσεις αρτεμισινίνης. Κάποια στιγμή ο μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η γυναίκα μου πέθανε δε βρήκαμε ποτέ χρήματα. Της έλεγα πάμε στο νοσοκομείο στον Άγιο Σάββα, δεν άκουγε τίποτα. Πήγαμε στο γιατρό και εκείνος αμέσως της είπε ότι έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες. Αντί για αυτό εκείνη έκανε κάτι ζουμιά, που της έλεγε ο μεγαλογιατρός, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα. Της έλεγα "σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα". Εκείνη μου απαντούσε "με κουράρει ο Kontos" και αυτό με τρέλαινε. Τελικά, πήγε το 2018 έκανε βιοψία, είχε τρεις όγκους ήταν σε προχωρημένο στάδιο, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός της είπε άργησε. Πήρε τον μεγάλο γιατρό και εκείνος της έλεγε "δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις". Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. Της έλεγα "τι είναι αυτά που κάνεις δε παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνεδρος: Πώς ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά». Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Διαπίστωσα τότε ότι λείπανε τα λεφτά από το σπίτι. Μίλησα με γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30.000 δολάρια ήταν και άλλα 25.000 ευρώ δικά της, ποσό για το οποίο δεν έλεγε τι το έκανε. Θεωρούσε ότι ήμουν εναντίον της. Μέσο όρο έχουν φύγει 30 με 35 χιλιάδες ευρώ. Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, «δε θέλω το γιατρό». Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες. Στις 6 Νοεμβρίου του 2018 πείσθηκε να πάμε στο γιατρό να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται. Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε Της έλεγα «καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά».

Της είπα ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να μη αφήσει. Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου. Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω. Κάποια στιγμή είπα στο γιο μου να έρθει από την Αμερική να δει τη μητέρα του. Εκείνος την έπεισε να πάνε στο «Σωτηρία». Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δε πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα. Ας ζήταγε τα 30 χιλιάδες ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας. Ας έλεγε ότι δεν είναι γιατρός, ότι είναι βοτανολόγος».

Ακόμη ο μάρτυρας κατέθεσε: «Έβλεπα και στενοχωριόμουν τη γυναίκα μου, από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο ούτε να πλύνει τα μαλλιά της. «Η σύζυγος μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός είναι γιατρός, έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, πως είναι ογκολόγος, χειρούργος και πίσω από αυτόν ήταν ένας παπάς που επίσης ήταν άρρωστος. Πίστευε ότι το κρύβουν πως υπάρχει εναλλακτική θεραπεία και είναι μόνο για αυτούς που έχουν λεφτά και τους άλλους ήθελαν να τους ξεκάνουν. Είναι ένας ψυχοπαθής… Της έλεγε ο όγκος σου είναι σαν αυγό, μην πας να κάνεις παρακέντηση, θα γεμίσεις υγρό και μεταστάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ καρκινοπαθής δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ