Τα συνθηματικά της συμμορίας που έκανε ντιλίβερι κοκαΐνη: Η «σούπα», οι «τυρόπιτες» και η «πίτσα» -Τα SMS που έστελναν | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Τα συνθηματικά της συμμορίας που έκανε ντιλίβερι κοκαΐνη: Η «σούπα», οι «τυρόπιτες» και η «πίτσα» -Τα SMS που έστελναν

κοκαΐνη
Σπείρα έκανε delivery κοκαΐνης © ΕΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κωδικοποιημένες, λέξεις, εκφράσεις και ονομασίες περιελάβανε το... μενού του «24ωρου» πολυκαταστήματος ντιλίβερι κοκαΐνης.

Μέσω των κωδικών ονομασιών, ενημέρωναν τους πελάτες ή τους επίδοξους αγοραστές για το είδος, την ποιότητα και την καθαρότητα της ναρκωτικής ουσίας που προμήθευαν. «Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει να κρυώνει, επιτέλους ήρθε αυτό που περιμέναμε. Ιδανικό για ΣΟΥΠΑ. Καλό Φθινόπωρο από την ομάδα του ‘24ωρου’» ήταν ένα από τα μηνύματα που στάλθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μυημένο «πελατολόγιο».

Η «βραστή» κοκαΐνη

Είχαν «βραστή» κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας που κόστιζε από 80 έως 100 ευρώ τα 0,7 γραμμάρια. Η παρασκευή αυτού του είδους προκύπτει από το βράσιμο ενός γραμμαρίου κοκαΐνης μαζί με διάφορους διαλύτες, με τα αέρια που εξατμίζονται να απομακρύνουν τις ξένες ουσίες. Το «κατακάθι» είναι η υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη που ανεβάζει την τιμή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μηνύματα σε αργκό -Η εισπνεόμενη κοκαΐνη και το αλκοόλ

Με 0,3 γραμμάρια έχουν το «φτιάξιμο» που επιθυμούν, αναφέρουν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ την συγκεκριμένη «τεχνοτροπία» προτιμούν οι χρήστες να την ονομάζουν «φρίμπα», που είναι εισπνεόμενης χρήσης, δηλαδή καπνίζοντάς την.

«Άλλοι φερμάρουν για να την βρουν. Ακριβό, καλό και σκληρό ντρόγκι. Σπάμε τη φρίμπα μας, πίνουμε ένα γιούφ και το ουισκάκι μας και φεύγουμε αλεμάο…» γράφουν σε αργκό διάλεκτο οι χρήστες της σε ιδιωτικά φόρουμ συζητήσεων.

Ο εθισμός της εισπνεόμενης κοκαΐνης

Όταν κάποιος καπνίσει την κοκαΐνη, ο καπνός της εισάγεται μέσα στους πνεύμονες και από εκεί περνά πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Φαίνεται όμως ότι ο εθισμός που προκαλεί, αναπτύσσεται γρηγορότερα όταν η ουσία λαμβάνεται μέσω καπνίσματος (κρακ) παρά όταν γίνεται από το ρουθούνι της μύτης.

Το κάπνισμα της κοκαΐνης (κρακ) επιτρέπει σε εξαιρετικά ψηλές ποσότητες της ουσίας αυτής να φτάσουν πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο. Γι' αυτό προκαλεί άμεσα ένα πολύ έντονο αίσθημα ψηλής ευφορίας. Όπως και να έχει η κοκαΐνη είναι πολύ επικίνδυνη με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκατοντάδες συσκευασίας -Πλήρης οργάνωση του κυκλώματος

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα είχε η 30χρονη σύζυγος και η 27χρονη κουνιάδα του φερόμενου αρχηγού «Λέντι».

Αυτές ζύγιζαν και τυποποιούσαν την ναρκωτική ουσία σε δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, ενώ τις τοποθετούσαν σε διαφορετικού χρωματισμού συσκευασίες ανάλογα με την ποιότητα και καθαρότητα του ναρκωτικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίπου 640 γραμμάρια κοκαΐνης, ήταν τυποποιημένα σε εκατοντάδες δόσεις των 0,7 γραμμαρίων, δείγμα του πολυάριθμου πελατολογίου και της ζήτησης σε εποχή… καραντίνας, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Πάνω από 70 απομαγνητοφωνήσεις και 35 ψηφιακοί δίσκοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

«Ένα άσπρο και ένα μαύρο», «ένα μπλε», «δύο μαύρα και ένα μπλε», «ένα κρασάκι», «ένα καφεδάκι» και «δύο μπύρες», ήταν μερικοί από τους κωδικούς παραγγελίας των πελατών η οποία αφορούσε τον χρωματισμό της συσκευασίας, δηλαδή την ποιότητα της κοκαΐνης που επιθυμούσαν να προμηθευτούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως στην δικογραφία εμπεριέχονται 71 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνοδευόμενες με 36 ψηφιακούς δίσκους καταγραφής, ενώ θα αποσταλούν και άλλοι συμπληρωματικά μετά την απομαγνητοφώνησή τους.

«Δύο κομμάτια πίτσα, δύο πίτα γύρο, το διαμαντάκι το εννιάρι»

«Ένα κλειδί», «δύο μπύρες», «ένα ποτό», «φέρε μου ένα μονό», «στείλε μια μόνη μαντάμ», «δύο πακέτα», «ένα cd», «δύο τυρόπιτες», «κρασάκια και μπουκάλια», «σφηνάκια», «μπάλες», «πέντε έτοιμα», «ψυγείο», «έναν άσσο», «δύο πίτα γύρο», «μια παρέα», «δύο κομμάτια πίτσα» και «το διαμαντάκι το εννιάρι» είναι μερικά ακόμη από τα μηνύματα παραγγελίας των πελατών προς το «24ωρο» κύκλωμα κοκαΐνης, με τα οποία δήλωναν την ποσότητα και την ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας που επιθυμούσαν για… delivery παράδοσή τους.

Το ευρύ πελατολόγιο του κυκλώματος κοκαΐνης -Από τραγουδιστές μέχρι αθλητές

Το πελατολόγιο του «24ωρου» φαίνεται να διευρύνεται σε επίπεδο επαγγελματικών ιδιοτήτων καθώς προστέθηκαν γιατροί, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, γλύπτης, ζωγράφος, εικαστικός, διαφημιστής, τραγουδιστές, ξενοδόχος και μία γυναίκα βελονιστής. Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποκαλυφθεί πως ανάμεσα στους πελάτες ήταν μία γνωστή δημοσιογράφος πρώην σύζυγος γνωστών καλλιτεχνών, ένας φέρελπις αθλητής του μπάσκετ σε ομάδα της Α2, ένας δικηγόρος ειδικευμένος σε εμπορικές και εταιρικές συναλλαγές, ένας ακόμη νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος βορείων προαστίων. Όπως και να έχει πρόκειται για χρήστες και όχι διακινητές της ναρκωτικής ουσίας, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι όμως θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις για τις δραστηριότητες του κυκλώματος, ενώ δεν αναμένεται να κατηγορηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζίρος χιλιάδων ευρώ και εκατοντάδες έτοιμες παραγγελίες

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας έχουν εξακριβώσει 240 παραγγελίες και παραδόσεις κοκαΐνης από τις οποίες το κύκλωμα φέρεται να έχει βάλει στο ταμείο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ από τις κατασχεμένες συσκευασμένες ανά δόση ποσότητες εκτιμούν ότι είχαν υπό παράδοση άλλες τουλάχιστον 600 δόσεις της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, αξίας που θα έφθανε τα 60.000 ευρώ.

Το μήνυμα της επιστροφής

«Γεια σας φίλοι μου. Μετά από μία διακοπή τα παιδιά του ‘24ωρου’ επανήλθαν δυναμικά και θα σκάσουν κοντά σας γρηγορότερα και με καλύτερη ποιότητα» ήταν ένα από τα μηνύματα του κυκλώματος προς εκατοντάδες πελάτες του σε Εκάλη, Κολωνάκι, Βούλα, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, και Άλιμο.

Εθισμός στις ουσίες ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι -Δεν έπεισαν την ανακρίτρια

Έξι από τους κατηγορούμενους απολογήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Ανακρίτρια, και αν και οι περισσότεροι δήλωσαν στις απολογίες τους εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, εντούτοις δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τους έκριναν προφυλακιστέους. Ο φερόμενος ως αρχηγός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως λόγω της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά αναγκάστηκε να διακινεί ουσίες ώστε να μπορεί να παίρνει τη δόση του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για δραματική κατάσταση που ζούσε λόγω της εξάρτησης του συζύγου της από τα ναρκωτικά και πατέρα του παιδιού της, έκανε λόγο στη δίκη της απολογία η σύζυγος του. Από την πλευρά της η αδελφή της κατηγορουμένης επίσης εμπλεκόμενη στην υπόθεση, φέρεται να ανέφερε στην απολογία της πως αποθήκευε κοκαΐνη στο σπίτι της για να εξασφαλίσει τη δόση της ενώ η πεθερά του φερόμενου αρχηγού αρνήθηκε τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ