Συνελήφθη πρώην διαιτητής της Super League και ακόμα ένα άτομο για κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης - iefimerida.gr

Συνελήφθη πρώην διαιτητής της Super League και ακόμα ένα άτομο για κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης

Εξαρθρώθηκε συμμορία πειρατική τηλεόραση
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης / Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα, προχωρώντας σε δύο συλλήψεις.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι πρώην διαιτητής της Super League και ο άλλος ο αδελφός του.

Η δράση τους φέρεται να ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν αναπτύξει πελατολόγιο, από το οποίο ταυτοποιήθηκαν 176 συνδρομητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς δρούσε το κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συνδρομητές πήγαιναν είτε στο κατάστημα που διατηρούσαν τα δύο αδέλφια είτε μετέφεραν χρήματα μέσω διαδικτύου.

Αν κάποιος δεν εξοφλούσε τη συνδρομή του, οι συλληφθέντες τού έκοβαν τη σύνδεση.

Η επικοινωνία με τους πελάτες γινόταν με κωδικοποιημένες φράσεις ή πραγματοποιούσαν συνθηματικές αναπάντητες κλήσεις, ώστε να επικοινωνούν στη συνέχεια μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας εγκληματική ομάδα, που είχαν συστήσει 2 ημεδαποί στην Άρτα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οι ημεδαποί συνελήφθησαν χθες (15/5) το μεσημέρι στην Άρτα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022 και με τη χρήση κατάλληλης τεχνολογικής υποδομής, είχαν δημιουργήσει δίκτυο για την αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών χωρίς την έγκριση του αρμόδια φορέα που κατέχει την άδεια παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια.

Από το πολυπληθές πελατολόγιο που είχαν αναπτύξει και το οποίο έκανε χρήση των παράνομων υπηρεσιών τους έναντι αντιτίμου, έχουν ταυτοποιηθεί 176 πελάτες, που προέρχονται κυρίως από την Άρτα, αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για τη διαχείριση του πελατολογίου τους, οι συλληφθέντες διατηρούσαν τον έλεγχο της συνδρομής του κάθε πελάτη, διακόπτοντας τη σύνδεσή του αν δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Η καταβολή της συνδρομής γινόταν είτε με φυσικό τρόπο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν οι ημεδαποί, το οποίο χρησιμοποιούσαν και για τη διεξαγωγή των απαραίτητων τεχνικών ενεργειών του δικτύου τους, είτε με μεταφορά χρημάτων μέσω διαδικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επικοινωνία τους με τους πελάτες, χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις όταν αναφέρονταν σε τεχνικά θέματα και πληρωμές, ή πραγματοποιούσαν συνθηματικές αναπάντητες κλήσεις ώστε να επικοινωνούν στη συνέχεια μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών συνεργών τους, που ήταν επιφορτισμένοι, κατά περίπτωση, με την είσπραξη των συνδρομών στο κατάστημά τους καθώς και με τεχνικά ζητήματα, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 9 αποκωδικοποιητές με ισάριθμα ασύρματα τηλεχειριστήρια,
  • κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • 6 φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB sticks),
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • τάμπλετ,
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άρτας για την ταυτοποίηση και άλλων χρηστών συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ