Συνελήφθη 42χρονος με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν: Είχε... ξαφρίσει κόσμο σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής - iefimerida.gr

Συνελήφθη 42χρονος με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν: Είχε... ξαφρίσει κόσμο σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής

Αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 20 φορές είχε απασχολήσει τις Αρχές, από το 2015, ένας 42χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για πλήθος ποινικών αδικημάτων σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, η σύλληψή του έγινε για «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, που ήταν γνωστός μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές, απείθεια και αλλά, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου έως και σήμερα, επιβαίνοντας σε «επιχειρησιακές» μοτοσικλέτες, έκλεβε εν κινήσει τις τσάντες από το εσωτερικό προσωρινά ακινητοποιημένων αυτοκίνητων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποινικό παρελθόν του συλληφθέντα -Η δράση του επεκτεινόταν σε όλη την Αττική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρώτη φορά που βρέθηκε με χειροπέδες ήταν τον Ιανουάριο του 2015 όταν και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εξαρχείων κατηγορούμενος για τον νόμο περί όπλων, αντίσταση και εξύβριση, ενώ ακολούθησε πληθώρα συλλήψεων αλλά και δικογραφίες σε βάρος του.

Αναλυτικά:

 • 8/3/2015 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Πατησίων για «κλοπή αυτοκινήτου».
 • 22/4/2015 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νέας Σμύρνης για «απόπειρα κλοπής από αυτοκίνητο».
 • 1/3/2016 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Πειραιώς για «κλοπή αυτοκινήτου».
 • 18/3/2016 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος ακόμα 12 συγκατηγορούμενών του από το Τ.Α. Λαμίας - Φθιώτιδας.
 • Συνελήφθη στις 15/7/2016 για «εγκληματική οργάνωση», του νόμου «περί όπλων», «περί εξαρτησιογόνων ουσιών κ.α. διατάξεις», «περί βεγγαλικών» και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Μάλιστα, είχαν εξιχνιαστεί 57 περιπτώσεις κλοπών.

 • 25/5/2018 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος ενός συνεργού του, από το Τ.Α. Αμαρουσίου για «κλοπή αυτοκινήτου».
 • 1/3/2019 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος ακόμα 4 συγκατηγορούμενών του για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και απόπειρες αυτών, πλαστογραφία».

Είχαν εξιχνιαστεί συγκεκριμένα 15 περιπτώσεις κλοπής.

 • 25/6/2020 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος μιας συνεργού του, από το Τ.Α. Αλίμου για «απόπειρα κλοπής οχήματος».
 • 13/7/2020 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Πατησίων για «απόπειρα κλοπής», «απειλή», «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων», «απείθεια», «απλή σωματική βλάβη» και εξύβριση».
 • 12/11/2021 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος 5 συγκατηγορούμενών του για συμμορία, πλαστογραφία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή οπότε και εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων.
 • 1/4/2023 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Αλίμου για «κλοπή αυτοκινήτου».
 • 29/6/2023 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας για «απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας».
 • 09/07/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας για «απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση».
 • 14/07/2023 Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη για «κλοπή τσάντας» και τον νόμο «περί ναρκωτικών».
 • 20/7/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και σε βάρος 17 επιπλέον ατόμων εκ των οποίων οι εφτά 7 συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για «εγκληματική οργάνωση», «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλες διατάξεις», «κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης» και νόμο «περί αλλοδαπών», οπότε και εξιχνιάστηκαν συνολικά 63 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων.
 • 22/7/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για «κλοπή τσάντας».
 • 25/7/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη για «κλοπή τσάντας».
 • 31/7/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη για «κλοπή τσάντας».
 • 3/8/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη για «κλοπή τσάντας».
 • 3/8/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, για «απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και κλοπή μοτοσικλέτας».
 • 4/8/2023 Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του από το Τ.Α. Αιγάλεω για «κλοπή τσάντας».

Η επεισοδιακή σύλληψη του 42χρονου

Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από δυο περιστατικά κλοπών τσαντών στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή της Νίκαιας, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης.

Μάλιστα, στην πρώτη εξ' αυτών ο δράστης στην προσπάθειά του να διαφύγει, έβαλε μπροστά τη μοτοσικλέτα του και παρέσυρε τη γυναικά, η οποία προσπάθησε με το χέρι της να κρατήσει το δίτροχο όχημα, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, κατά τη διαφυγή του, το θήμα συγκράτησε την πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν, αναζήτησαν κάμερες ασφαλείας που τυχόν κατέγραψαν τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά του δράστη, εντοπίζοντας κατάστημα που διέθετε σχετικό υλικό.

Ο 42χρονος είχε καταγραφεί να φορά ένα κράνος λευκού χρώματος ανοιχτού τύπου, το οποίο μάλιστα ταυτοποιήθηκε ως αυτό που φορούσε και σε τουλάχιστον ακόμα δυο κλοπές στις 12/9/2023 στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι, αντίστοιχα.

Τελικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, την εν λόγω μοτοσικλέτα .

Στη προσπάθεια τους να ελέγξουν τον οδηγό, που φορούσε το επίμαχο κράνος, εκείνος τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα σε πυλωτή πολυκατοικίας και μπήκε μέσα σε άλλη πολυκατοικία, επιχειρώντας να διαφύγει.

Μερικά λεπτά αργότερα οι ίδιοι ένοικοι τον έβγαλαν έξω από αυτή και ενώ δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και αντιστεκόταν, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως είναι χρήστης ναρκωτικών, ενώ η έρευνα για το εύρος της δράσης του συνεχίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ