Συνελήφθη 43χρονος Τούρκος που καταζητούνταν από την Interpol -Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα - iefimerida.gr

Συνελήφθη 43χρονος Τούρκος που καταζητούνταν από την Interpol -Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα

φαρμακευτικα σκευάσματα
Εντοπίστηκαν περισσότερα από 5.300 νευρολογικά και φαρμακευτικά σκευάσματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός 43χρονου υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς με Ερυθρά Αγγελία της Interpol, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, για τον εντοπισμό του αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και οι δίαυλοι συνεργασίας της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μέσω του Τμήματος Interpol. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, το Τμήμα Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών, καθώς και το Τμήμα Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 43χρονος αναζητούνταν από τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για σειρά αδικημάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απόδραση, η παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, η διακίνηση παράνομων πυροβόλων όπλων, η βαριά σωματική βλάβη, η πλαστογραφία, η απειλή με χρήση όπλου, η απείθεια και η διενέργεια παράνομων παιγνίων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε σακίδιο, στο δωμάτιο όπου διέμενε ο 43χρονος, συνολικά 5.342 δισκία νευρολογικών και ψυχιατρικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία κατασχέθηκαν. Για την υπόθεση σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παρασκευή, επεξεργασία ή κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη ενός Τούρκου υπηκόου, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, οι οποίες κρίθηκαν ως προδήλως πλαστές.

Ο 43χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο για την εκτέλεση της Ερυθράς Αγγελίας όσο και για τα αδικήματα που διαπιστώθηκαν στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής, 12 Ιουνίου 2026, 43χρονος υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol. Επίσης, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παρασκευή, επεξεργασία ή κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων.

Για τον εντοπισμό του, αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία καθώς και οι δίαυλοι της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Interpol, ενώ στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών και του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.

Ειδικότερα, ο 43χρονος αναζητούνταν από τις Αρχές της Χώρας του προκειμένου να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων πυροβόλων όπλων, βαριά σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων.

Παράλληλα, κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν σε σακίδιο εντός του δωματίου του και κατασχέθηκαν -5.342- δισκία νευρολογικών και ψυχιατρικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, λόγος για τον οποίο συνελήφθη, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος έτερου Τούρκου υπηκόου, καθώς κατά την έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο προδήλως πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ