Συνελήφθη 21χρονος διακινητής μετά από καταδίωξη στη Σύμη -Μετέφερε αλλοδαπό με jet ski από την Τουρκία - iefimerida.gr

Συνελήφθη 21χρονος διακινητής μετά από καταδίωξη στη Σύμη -Μετέφερε αλλοδαπό με jet ski από την Τουρκία

Τα πολύχρωμα σπίτια της Σύμης
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό των 2.000 ευρώ φέρεται να κατέβαλε αλλοδαπός για τη μεταφορά του από τις τουρκικές ακτές στη Σύμη, με θαλάσσιο jet ski και χειριστή έναν 21χρονο διακινητή, υπήκοο Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος συνελήφθη.

Συγκεκριμένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε jet ski να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από την Τουρκία προς τη βορειοδυτική ακτή της Σύμης.

Η κινηματογραφική καταδίωξη

Το σκάφος προσέγγισε την περιοχή «'Αγιος Αιμιλιανός» και αποβίβασε έναν άνδρα, προτού επιχειρήσει να επιστρέψει στην Τουρκία αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και, παρά τους επικίνδυνους ελιγμούς του χειριστή, το jet ski ακινητοποιήθηκε και ο 42χρονος Τούρκος διακινητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε στην περιοχή «Μυρταριώτισσα» ο αλλοδαπός που είχε αποβιβαστεί, ο οποίος αναγνώρισε τον 42χρονο ως τον διακινητή του και κατέθεσε ότι ξεκίνησαν από την περιοχή «Ντάτσα» στην Τουρκία, ενώ κατέβαλλε το ποσό των 2.000 ευρώ για τη μεταφορά του στην Ελλάδα.

Το Λιμεναρχείο Σύμης, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση του jet ski, ενώ ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύμη καταδίωξη διακινητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ