Συγκλονίζει ο βοσκός που έπαθε εγκεφαλικό γιατί θανάτωσαν το κοπάδι του: Ας γίνει τουλάχιστον γρήγορα, να μην το ζω κάθε μέρα - iefimerida.gr

Συγκλονίζει ο βοσκός που έπαθε εγκεφαλικό γιατί θανάτωσαν το κοπάδι του: Ας γίνει τουλάχιστον γρήγορα, να μην το ζω κάθε μέρα

βοσκός εγκεφαλικό πρόβατα ευλογιά
Ο Κ. Θεοφίλου με το κοπάδι του που πάει για θανάτωση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του στο άκουσμα της είδησης ότι θα θανατώσουν τα πρόβατά του. Ο κτηνοτρόφος από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης, συγκινεί με τα λεγόμενά του.

Ο Κώστας Θεοφίλου, που σόκαρε όλη τη χώρα καθώς υπέστη εγκεφαλικό όταν αποχωρίστηκε τα περίπου 450 πρόβατά του που οδηγούνται σε θανάτωση λόγω της ευλογιάς, μίλησε για το «αύριο» του χώρου, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να αφανιστούν ολόκληρες φυλές προβάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ώρες πριν οδηγηθούν και τα υπόλοιπα ζώα του στον θάνατο ο κτηνοτρόφος από το Μικρό Μοναστήρι Θεσσαλονίκης, ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι θα αποχωριστεί τα κοπάδια του. Έχοντας πάρει εξιτήριο, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, μίλησε στο Mega για τα όσα βίωσε και βιώνει. Ο κ. Θεοφίλου είπε ότι τα υπόλοιπα 400 ζώα είναι καλά γεγονός που πιστοποιεί και ο κτηνίατρος όπως είπε, αλλά η «νομοθεσία» λέει είναι αυτή που επιβάλει την θανάτωση και των υπόλοιπων ζώων του.

«Γιατρεύτηκαν από την ευλογιά αλλά μου τα θανατώνουν. Τα πρόβατά μου, παρουσίασαν 6 Οκτωβρίου τον ιό. Από τα 600 πρόβατα ψόφησαν 207. Τα υπόλοιπα γιατρεύτηκαν από την ευλογιά αλλά μου τα θανατώνουν» είπε χαρακτηριστικά. Να έρθουν οι κτηνίατροι εδώ στο μαντρί να δουν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επιμένει ο κτηνοτρόφος για να προσθέσει. «Ας γίνει τουλάχιστον γρήγορα (σ.σ.: η θανάτωση των ζώων) για να μην το ζω κάθε μέρα».

Κληθείς να σχολιάσει αν μπορεί με τον καιρό να ξαναφτιάξει το κοπάδι του, απάντησε αρνητικά: «Το κοπάδι αυτό δεν ξαναγίνεται, είναι το τελευταίο κοπάδι της φυλής Ρουμλουκίου στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, με τον κίνδυνο αφανισμού
αυτόχθονων φυλών να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βοσκός ευλογία κοπάδι Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ