Συγκινεί ο άνδρας που ανέσυρε τα παιδιά από τον Άραχθο -«Θα τα κάνω τατουάζ, να τα έχω πάντα στην καρδιά μου» - iefimerida.gr

Συγκινεί ο άνδρας που ανέσυρε τα παιδιά από τον Άραχθο -«Θα τα κάνω τατουάζ, να τα έχω πάντα στην καρδιά μου»

Ο Γκόγκα Λεβιάν, που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα δύο παιδιά
Ο Γκόγκα Λεβιάν, που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα δύο παιδιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γκόγκα Λεβιάν έκανε ότι μπορούσε για να σώσει τα δύο παιδιά που παρασύρθηκαν στον Άραχθο, όμως το γεγονός ότι τα έβγαλε από το νερό δεν ήταν αρκετό για να ζήσουν.

Ο άνδρας από την Αλβανία που βούτηξε χωρίς δεύτερη σκέψη στα ορμητικά νερά δήλωσε στο Mega ότι θα τα κάνει τατουάζ για να τα έχει πάντα στην καρδιά του, συμπληρώνοντας ότι δεν το έκανε για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλες οι εξετάσεις ήταν καλές, είχα λίγο νερό στα πνευμόνια και το αίμα»

«Είμαι καλά, όλες οι εξετάσεις ήταν καλές. Είχα λίγο νερό στα πνευμόνια και αίμα αλλά είμαι καλά. Ευχαριστώ τους γιατρούς στην Άρτα, έκαναν την καλύτερη δουλειά με εμένα και τα παιδιά», είπε αρχικά ο Γκόγκα Λεβιάν για τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνέχισε:

«Ευχαριστώ και τους γιατρούς στην Πάτρα, την Πυροσβεστική, όλο τον κόσμο που ήταν εκεί και αυτούς που βοήθησαν και αυτούς που δεν βοήθησαν. Ήθελα να ευχαριστήσω και τον υπουργό Υγείας που μόνος του με πήρε τηλέφωνο και άκουσα που έβηχα και αμέσως ενημέρωσε το νοσοκομείο Άρτας για να μου κάνουν εξετάσεις».

«Δεν το έκανα για την ελληνική υπηκοότητα»

Επιπλέον, ο κ. Λεβιάν αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι θα του δοθεί η ελληνική υπηκοότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με ενημέρωσαν ότι μου έδωσαν ελληνική υπηκοότητα. Ο κ. υπουργός με πήρε εχθές τηλέφωνο "σε περιμένω στο γραφείο να σε αγκαλιάσω, να σε χαιρετίσω και να πιούμε έναν καφέ" και να μου δώσει την υπηκοότητα», είπε αρχικά και πρόσθεσε για το τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο: «Ήρθα 17 χρόνων και είμαι 41. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μου, πώς να σου πω τώρα, που αγαπάω και δεν έχω πάει πουθενά ούτε Ιταλία. Έχω μεγαλώσει εδώ, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου.

Ήμουν με χαρτιά και χωρίς χαρτιά τα 20 χρόνια. Εγώ δεν το έκανα για την υπηκοότητα. Ευχαριστώ που θα δώσουν σε όλη την οικογένεια ταυτότητες αλλά εγώ σκέφτηκα τη στιγμή που μπήκα πως μέσα ήταν το παιδί μου. Ήθελα να το βγάλω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Και ευχαριστώ όλο τον κόσμο, με έχει πάρει τηλέφωνο όλη η Ελλάδα, υπουργοί, όσοι είδαν τον αριθμό μου με έχουν πάρει τηλέφωνο».

«Να βοηθήσει το κράτος και τους γονείς του 12χρονου που δεν έχουν χαρτιά», ανέφερε ο Γκόγκα Λεβιάν

Για τους γονείς του 12χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο, ο Γκόγκα Λεβιάν δήλωσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να πω να βοηθήσουν τον πατέρα και τη μάνα, να τους βοηθήσει το κράτος γιατί δεν έχουν χαρτιά. Για να έρθουν να βάλουν λουλούδια για το παιδί. Έχουν χαρτιά για 20 μέρες. Γιατί άμα πάνε στα σύνορα θα φάνε πρόστιμο 1.000 ευρώ, αυτός είναι ο νόμος. Για τα χαρτιά είπαν οι γονείς του. Είπαν “σε παρακαλώ θέλω να μείνω εδώ για να είμαι κοντά”. Θέλω αν γίνεται να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια».

«Θα κάνω τατουάζ τα δύο παιδιά, να τα έχω πάντα στην καρδιά»

Κλείνοντας, ο κ. Λεβιάν ζήτησε να τοποθετηθεί μία προειδοποιητική πινακίδα στο ποτάμι, προκειμένου να μην ξαναγίνει κάτι τόσο τραγικό, συμπληρώνοντας ότι θα κάνει τατουάζ τα δύο παιδιά για να τα έχει πάντα στην καρδιά του»

«Να βάλουν μία πινακίδα στο ποτάμι για να μην ξαναγίνει. Τα παιδιά δεν μπορούμε να τα κυνηγήσουμε αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι. Θα κάνω τατουάζ τα δύο παιδιά, να τα έχω πάντα στην καρδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άραχθος παιδιά ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ