Ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης θα οδηγηθεί σήμερα (29/9) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατηγορούμενος για φθορές που προκάλεσε με το τζιπ του σε σταθμευμένα οχήματα και σε γκαραζόπορτα στη Φιλοθέη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά το περιστατικό εγκατέλειψε το σημείο, αφήνοντας πίσω του το όχημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός ηθοποιός επέστρεφε στο σπίτι του από κρητικό γλέντι.
Μάλιστα σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διακρίνεται ο γνωστός ηθοποιός διακρίνεται κάποια στιγμή ακριβώς κάτω από την σκηνή.
Όπως έχει γράψει από χθες το iefimerida.gr, το συμβάν έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Καραολή και Δημητρίου. Ο ηθοποιός φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε τρία αυτοκίνητα και σε ιδιωτική περιουσία, ενώ αμέσως μετά απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος.
Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, ταυτοποίησε τον 48χρονο ηθοποιό ως τον δράστη. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (28/9).
Ακολούθησαν καταγγελίες από τους ιδιοκτήτες στην ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα ο κ. Μπισμπίκης να αναζητηθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο ηθοποιός παρουσιάστηκε στην Τροχαία Κηφισιάς, όπου παραδέχθηκε ότι εκείνος οδηγούσε το τζιπ που προκάλεσε τις ζημιές στη Φιλοθέη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το όχημα, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές φθορές, βρίσκεται πλέον σε καθεστώς δέσμευσης, χωρίς αυτό να τον απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες του. Για τον λόγο αυτόν συνελήφθη.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ηθοποιός παρέμεινε κρατούμενος το βράδυ της Κυριακής, και σήμερα Δευτέρα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Eικόνες από το τζιπ του Μπισμπίκη μετά το τροχαίο:


Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ
Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, η πρόκληση ζημιών σε οχήματα και η εγκατάλειψη του σημείου συνιστούν πλημμέλημα. Η εγκατάλειψη τροχαίου με υλικές ζημιές -όπως προβλέπει το άρθρο 43 του ΚΟΚ- συνεπάγεται πρόστιμα, αφαίρεση άδειας οδήγησης, καθώς και ποινική δίωξη βάσει του άρθρου 290Α για επικίνδυνη οδήγηση.
Οι κυρώσεις κλιμακώνονται σε περίπτωση υποτροπής, με αυστηρότερα πρόστιμα, μεγαλύτερη διάρκεια αφαίρεσης διπλώματος και ακόμη βαρύτερες ποινές σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων.