Σπίτια πάνω στη θάλασσα και βίλες με πισίνα αναζητούν στην Ελλάδα οι τουρίστες -Πόσο κοστίζει η ενοικίαση στα νησιά [πίνακας] - iefimerida.gr

Σπίτια πάνω στη θάλασσα και βίλες με πισίνα αναζητούν στην Ελλάδα οι τουρίστες -Πόσο κοστίζει η ενοικίαση στα νησιά [πίνακας]

Βίλα με πισίνα στη Μύκονο
Βίλα με πισίνα στη Μύκονο / Φωτογραφία: shutterstock
ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ

«Λύση», εν μέσω πανδημίας, για εγχώριους και ξένους τουρίστες, αποτελούν τα αυτοτελή διαμερίσματα και οι κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως το Airbnb που καταγράφουν υψηλή ζήτηση ενόψει της θερινής περιόδου, αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Όπως τονίζεται σε έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, παρά τις ραγδαίες μειώσεις των εισοδημάτων και την επιστροφή μερικών ιδιοκτητών στις συμβατικές – μακροχρόνιες μισθώσεις, ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης αποδεικνύεται ανθεκτικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αύξηση των προ-κρατήσεων καταγράφεται σε αυτοτελείς βίλες με πισίνα
«Όπως και την περυσινή χρονιά, έτσι και για το καλοκαίρι του 2021, παρατηρείται πολύ μεγάλη κινητικότητα και προ-κρατήσεις μέσω της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης σε αυτοτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας.

Το κόστος διαμονής για 5-6 διανυκτερεύσεις σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, ωστόσο αποτελεί ασφαλή επιλογή δεδομένων των συνθηκών», σχολιάζει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «οι πληρότητες που θα καταγραφούν στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, θα αγγίξουν τα επίπεδα του 2019, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις».

Οι Έλληνες σπεύδουν ενόψει του καλοκαιριού να καταγράψουν τα ακίνητά τους στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, καθημερινά καταγράφεται αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων στις σχετικές πλατφόρμες. Η ιστοσελίδα βραχυχρόνιων μισθώσεων «Airbnb» σε σχετική της ανακοίνωση πριν λίγο καιρό είχε αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση των καταχωρήσεων σε σχέση με την προ COVID-19 εποχή. «Μετά τον υπερδιπλασιασμό της προσφοράς ενεργών καταλυμάτων στην πλατφόρμα της από τις αρχές 2017 έως τις αρχές 2020 (5,4 εκατομμύρια από 2,3 εκατομμύρια), η  Airbnb έχασε το 5% των συνολικών καταχωρίσεων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020. Από τον Φεβρουάριο, όμως, του 2021 οι συνολικές καταχωρίσεις αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με τα επίπεδα προ COVID-19. Νέες καταχωρίσεις καταλυμάτων στην Airbnb καταγράφονται τόσο σε ορεινές όσο και σε παράκτιες τοποθεσίες διεθνώς», σημειώνεται.
Υψηλά «ποσοστά» πληρότητας για το χρονικό διάστημα 17/5 – 23/5
Ενόψει ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μάϊου, η κινητικότητα για ενοικίαση ιδιωτικών βιλών με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισινά βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Ο κ. Μπάκας τονίζει ότι «ήδη καταγράφονται υψηλά «ποσοστά» πληρότητας για το χρονικό διάστημα 17/5 – 23/5. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε αρχικά ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λόγω της πανδημίας του κορονοϊου έχουν επιλέξει ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, ενώ παράλληλα ο αριθμός των διαθέσιμών πολυτελών κατοικιών αριθμητικά δεν είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με καταγραφή που είχε πραγματοποιηθεί το 2018, ο διαθέσιμος αριθμός εξοχικών κατοικιών στη Μυκονο ήταν πέριξ των 1.500 και 795 αδειοδοτημένες βίλλες από τον ΕΟΤ. Στα ίδια νούμερα ήταν και η Σαντορίνη με 606 συνολικά αδειοδοτημένες βίλλες από τον ΕΟΤ, ενώ στην Πάρο οι εξοχικές κατοικίες ήταν περίπου 1.400, με τις αδειοδοτημένες βίλλες να φθάνουν τις 479.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτιμήσεις ότι ο τουρισμός υψηλών προδιαγραφών θα αγγίξει τα επίπεδα του 2019

Ο πρόεδρος του E- Real Estates εκτιμά ότι ο τουρισμός υψηλών προδιαγραφών, δηλαδή οι τουρίστες που έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν και να πληρώσουν πολυτελή διαμονή και υψηλές δαπάνες στους διεθνείς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τη φετινή χρονιά μπορεί να αγγίξει και τα επίπεδα του 2019. Παρόμοια εικόνα με υψηλότερα κόστη διανυκτέρευσης, θα καταγραφεί στο σύνολο των καλοκαιρινών μηνών.

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-RealEstates, Βίλλες με ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισινά . * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.* Ευέλικτη πολιτική ακύρωσης
Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-RealEstates, Βίλλες με ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισινά . * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και αφορά 2 ενήλικες και 2 παιδιά έως 12 ετών. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.* Ευέλικτη πολιτική ακύρωσης

Άμεση σύνδεση του τουρισμού με το εγχώριο real estate ζητούν οι ειδικοί
Γαλλία και Ισπανία έχουν προχωρήσει ήδη σε άμεση «σύνδεση» του τουρισμού με το εγχώριο real estate. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουν καταφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό των τουριστών τους να επενδύσουν στην εξοχική κατοικία στη χώρα τους, ποσοστό που μεταφράζεται σε χιλιάδες πωλήσεις ακινήτων ανά έτος.

Όπως καταγράφεται στην έκθεση, «η ανάδειξη νέων προορισμών, που στο παρελθόν δεν αναπτύχθηκαν όσο θα έπρεπε για τον εισαγόμενο τουρισμό, αλλά για τον εγχώριο, όπως η Δυτική Ελλάδα με τη «χρυσή» άμμο, η Πελοπόννησος με τη φυσική ποικιλομορφία, τα παράλια της Θεσσαλίας, η παραθαλάσσια ακτογραμμή της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και της Μακεδονίας, θα επιδράσει θετικά στις αξίες της ακίνητης περιουσίας στην εκάστοτε περιοχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

30-40 δισ. ευρώ έσοδα εντός 10ετιας από την επιχείρηση …«Εξοχική Κατοικία»

Σημειώνεται ότι το κόστος επένδυσης για αγορά εξοχικού 85τμ-100τμ, σε περιοχές της παραθαλάσσιας ηπειρωτικής Ελλάδας σε πολλές περιπτώσεις, δεν ξεπερνά τις 120.000€-150.000€. «Η επιχείρηση με τον κωδικό «Εξοχική Κατοικία» μπορεί να συμμετέχει στην ελληνική οικονομία με 30-40 δισ. ευρώ εντός 10ετιας. Η κτηματαγορά θα μετρούσε άνω των 30.000 πωλήσεων εξοχικών κατοικιών ανά έτος σε περιοχές εκτός των δημοφιλών προορισμών και εκτός των επενδυτών που στοχεύουν στη «χρυσή βίζα». Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι πολλαπλάσια μέσω των έμμεσων και άμεσων φόρων, ενώ μια τέτοια κίνηση θα συντελέσει θετικά στην οικονομία της εκάστοτε περιφέρειας τόσο μέσω των επενδύσεων αλλά και μέσω της αύξησης των θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο κλάδο», καταλήγει ο κ. Μπάκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ