Σπείρα που είχε διαπράξει πάνω από 70 κλοπές, διαρρήξεις και απάτες εξαρθρώθηκε μετά από επιχειρήσεις των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής.
Από αυτές, οι 15 περιπτώσεις ήταν απάτες, όπου οι δράστες προσποιούνταν υπαλλήλους της ΔΕΗ. Η συνολική λεία τους ξεπερνά τα 600.000 ευρώ, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι οι πραγματικός αριθμός θυμάτων και το συνολικό ποσό που απέσπασαν είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Είχαν μέχρι και αυτοσχέδιο χυτήριο για να λιώνουν χρυσό!
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν δημιουργήσει αυτοσχέδιο χυτήριο για να μετατρέπουν τα κλεμμένα κοσμήματα και χρυσά σε πλάκες χρυσού. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ από τα βασικά μέλη της συμμορίας.
Οι δράστες ξεκινούσαν τις ληστρικές τους «εκδρομές» από τα Άνω Λιόσια -καταυλισμούς Ρομά και άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής- καταλήγοντας σε συνοικίες των βορείων και νοτίων προαστίων, όπου πραγματοποιούσαν κλοπές, ληστείες και απάτες.