Σώτη Τριανταφύλλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στους μετανάστες γιατί το κοινό του είναι το λούμπεν προλεταριάτο - iefimerida.gr

Σώτη Τριανταφύλλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στους μετανάστες γιατί το κοινό του είναι το λούμπεν προλεταριάτο

Σώτη Τριανταφύλλου/Πηγή: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Σώτη Τριανταφύλλου/Πηγή: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου έχει γράψει βιβλίο για τα προβλήματα της ένταξης μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες, το 2015.


Έχει τοποθετηθεί συχνά για το ζήτημα και μάλιστα έχει κατηγορηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, κατηγορία από την οποία αθωώθηκε πανηγυρικά το 2018. Σήμερα, με το μεταναστευτικό να «πνίγει» τις τοπικές κοινωνίες και να διχάζει ξανά τους πολίτες, η Σώτη Τριανταφύλλου μίλησε στο Liberal.gr και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Ζαμπούκα για τους μετανάστες στην Ελλάδα, για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπερδεύουμε πρόσφυγες και μετανάστες, μουσουλμάνους και μη… Διεθνείς νόμους και ψυχοπονιάρικες μορφές συμπεριφοράς. H στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες δείχνει τη βαθιά άγνοια του προβλήματος, την απουσία κατανόησης του κόσμου, την ιδεοληψία που αντικαθιστά τη γνώση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στους μετανάστες: το κοινό του είναι το λούμπεν προλεταριάτο, οι μάζες χωρίς δημοκρατική συνείδηση… Νομίζει όταν εγκατασταθούν στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι θα διευρύνει τη βάση του: ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι ισούται με ένα εκατομμύριο αριστερούς…Φαιδρά πράγματα. Αλλά πώς να καταλάβουν το Ισλάμ αφού δεν καταλαβαίνουν την Ευρώπη, αφού θέλουν να τη διαλύσουν;…Η αριστερά είναι μια κακοήθης δύναμη που έχει δημιουργήσει ένα αμείλικτο Κατεστημένο με μύθους και ψέματα. Και προσεγγίζει όλα τα ζητήματα με γελοίο συναισθηματισμό (Αν ξανακούσω την έκφραση «αποθήκη ψυχών» θα βάλω τις φωνές«) προκειμένου να αρέσει στις ευαίσθητες ψυχές. Το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά η φιλευσπλαχνία και η φιλοξενία», αναφέρει, χαρακτηριστικά, στην συνέντευξή της.

Οι μουσουλμάνοι είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση


Σύμφωνα με την Σώτη Τριανταφύλλου, οι Έλληνες πρέπει «Να ορίσουμε με σαφήνεια τη φυσιογνωμία μας, την ταυτότητά μας ως Ευρωπαίοι. Ο Πολ Βαλερύ έγραφε ότι Ευρωπαίος είναι εκείνος που έχει υποστεί τη φιλοσοφική επίδραση της αρχαιοελληνικής ορθολογιστικής σκέψης, που έχει ζήσει με την ιουδαιοχριστιανική θρησκευτικότητα και έχει διαμορφωθεί από τη ρωμαϊκή διοίκηση και των ρωμαϊκών θεσμών. Μετανάστες με το ίδιο περίπου υπόβαθρο ή από χώρες χωρίς πολιτικές θρησκείες (π.χ. Κινέζοι) είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι, δεν τέθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα στις δυτικές χώρες. Αν τέθηκε τέθηκε σε ατομικό επίπεδο: αν συγκεκριμένοι Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γεωργιανοί, Βιετναμέζοι και τα τοιαύτα παραβιάζουν τους νόμους.
Οι μουσουλμάνοι όμως είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Τούτου λεχθέντος, το πρώτο που πρέπει να γίνει έτσι όπως έχουν τα πράγματα ―έτσι όπως τα καταφέραμε δηλαδή― είναι η κατάργηση των κέντρων κράτησης εφόσον ολοκληρωθεί κάποιου είδους απογραφή. Πόσοι είναι επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι; Εκατό χιλιάδες; Για εκατό χιλιάδες κάνουμε έτσι, σαν υστερικοί;», αναφέρει.
«Όσοι θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, όσοι αντιλαμβάνονται ότι στη δεινή θέση όπου έχουν βρεθεί δεν έχουν επιλογές και δεν μπορούν να διεκδικήσουν το βέλτιστο, πρέπει να μείνουν μαζί μας.
Τους όρους και τις προϋποθέσεις θα τους θέσουμε εμείς, οι οικοδεσπότες, δεν θα τους θέσουν οι φιλοξενούμενοι» επισημαίνει η συγγραφέας.


Και προσθέτει την άποψή της για την κυβέρνηση Μητσοτάκη:


«Βρίσκω την κυβέρνηση της ΝΔ δειλή και λαϊκιστική, χωρίς αληθινές φιλοδοξίες. Το στοίχημά τους είναι να τους αγαπάει ο κόσμος όπως αγαπάει τις τραγουδιάρες, τα ποπ είδωλα; Ή να κάνουν κάτι χρήσιμο για τη χώρα τους; Οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιζητούν τα χειροκροτήματα και δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κύμα της βλακείας που αναπόφευκτα θα πέσει πάνω τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η συγγραφέας προτείνει για το μεταναστευτικό


«Ας πάρουμε λοιπόν την απόφαση να υποδεχτούμε πενήντα, εκατό, εκατόν πενήντα χιλιάδες ανθρώπους ― δεν είναι τόσο τρομερό αν 1) εγκαθίστανται σε μικρές δόσεις παντού στην ελληνική επικράτεια 2) αν τεθεί ένα απαραβίαστο μέγιστο όριο εισερχομένων 3) αν φυλάσσουμε όλα τα σύνορα σύμφωνα με τους νόμους...
Επίσης, έχουμε χώρο, υπογεννητικότητα, παραμελημένα χωράφια και άλλες παραμελημένες «δομές» όπως σχολεία και νοσοκομεία. Αν θέλουν να μείνουν πρέπει να τους κρατήσουμε και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν ― να εργαστούν, να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να μάθουν ελληνικά και να απολαμβάνουν της βασικής ιατρικής φροντίδας που απολαμβάνουν, θεωρητικά, οι Έλληνες πολίτες».


Και καταλήγει:
«Η ΕΕ κλονίζεται από την επίθεση του ισλάμ κι από την ισλαμοαριστερά. Αλλά οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κάνουν την πάπια. Η Βρετανία θέλησε να φύγει γιατί θεωρεί ότι έχει υποστεί εισβολή ξένων. Αλήθεια είναι: η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί που αγαπούσε πολύ τον πολιτισμό του ―και γιατί όχι; αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Δύσης― τον οποίον είδε να αλλοιώνεται, να υποβαθμίζεται. Η δημόσια παιδεία κατρακύλησε, οι συνοικίες έχασαν τον χαρακτήρα τους, κάθε Παρασκευή γίνονται δημόσιες προσευχές στον Αλλάχ».

«Τον σύγχρονο ρατσισμό τον επινόησε η αριστερά, το αντιρατσιστικό κίνημα. Οι “Antifa'' επισημαίνουν την «αέναη επιστροφή του φασισμού» προκειμένου να αποκτήσει νόημα το κίνημά τους και η ζωή τους. Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν υπάρχουν· υπάρχουν μερικοί ρατσιστές και μερικοί φασίστες: δεν αρκούν για να συγκροτήσουν φαινόμενο. Πιστεύει κάποιος σήμερα ότι οι Σύριοι, για παράδειγμα, είναι «κατώτερη» φυλή; Τι ανοησίες είναι αυτές; Το στοίχημα είναι να μη κερδίσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες τα τζαμιά και οι ιμάμηδες, αλλά εμείς. Και έτσι επανέρχομαι στο αρχικό ζήτημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ