Εως και 2 εκατ. ευρώ την εβδομάδα θα ενοικιάζεται ο Σκορπιός - Δείτε νέες μακέτες από το «σμαράγδι» του Ιονίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Εως και 2 εκατ. ευρώ την εβδομάδα θα ενοικιάζεται ο Σκορπιός - Δείτε νέες μακέτες από το «σμαράγδι» του Ιονίου [εικόνες]

Αλλάζει όψη ο Σκορπιός
Αλλάζει όψη ο Σκορπιός

Ο θρυλικός Σκορπιός, το πρώτο ιδιωτικό νησί που βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο VIP τουριστικό χάρτη, αλλάζει πρόσωπο και θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, ώστε το καλοκαίρι του 2024 να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες.

Στις μακέτες αποτυπώνονται η άνεση και η πολυτέλεια των νέων εγκαταστάσεων: από το λιμάνι «Χριστίνα» που επεκτείνεται ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και θαλαμηγούς άνω των 100 μέτρων, μέχρι το ελικοδρόμιο, το αθλητικό και συνεδριακό κέντρο, το αμφιθέατρο και τις επαύλεις που θα φιλοξενούν την οικογένεια ή τους βαθύπλουτους ενοικιαστές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενοικίαση για τουλάχιστον μία εβδομάδα

Το νησί θα ενοικιάζεται ολόκληρο με όλες τις κατοικίες και τα υπόλοιπα κτίσματα, το λιμάνι και το ελικοδρόμιο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, που σημαίνει πως αν κάποιος επιλέξει να μείνει λιγότερο, θα πληρώσει και τις 7 ημέρες. Το τίμημα για την κάθε εβδομάδα θα είναι minimum 1 εκατ. ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τη ζήτηση και την εποχή, μπορεί να φτάνει και τα 2 εκατ. ευρώ.

Τρία χρόνια προσπαθειών

Ο σύμβουλος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν, δηλώνει ενθουσιασμένος που ο Σκορπιός είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση η οποία υλοποιείται στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Σεργκέι Τσερνίτσιν, εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
Ο Σεργκέι Τσερνίτσιν, εκπρόσωπος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

«Μετά από τρία χρόνια επίμονων προσπαθειών καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και να πάρουμε την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ώστε να προχωρήσουν τα έργα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση που στήριξαν αυτή την επένδυση, την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Λευκάδας που ήταν κοντά μας σε όλα τα στάδια», λέει ο κ. Τσερνίτσιν, προσθέτοντας: « Το έργο ωστόσο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή της δικηγορικής εταιρίας Κορίνα Φασούλη–Γραφανάκη & Συνεργάτες που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ για την ένταξη της επένδυσης στη νομοθεσία των στρατηγικών επενδύσεων με αίτηση της εταιρίας στη ΔΕΣΕ, έκδοση απόφασης διυπουργικής επιτροπής για έγκριση, έκδοση Π.Δ. ΕΣΧΑΣΕ, ΚΥΑ περί έγκρισης χωροθέτησης, καθώς επίσης και την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εννέα ενότητες

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, ο Σκορπιός θα χωριστεί σε 9 «κτιριακές ενότητες». Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτίριο Ροζ Σπίτι (Pink House) καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος. Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η 3η Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στον Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί.

Η 4η ενότητα θα αποτελείται από εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας που αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, η οποία επεκτείνεται. Η 5η ενότητα περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται. Η 6η κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια, η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά και τέλος στην 9η κτιριακή ενότητα περιλαμβάνεται το Αμφιθέατρο ως χώρος για εκδηλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -που θα διατηρήσει την ονομασία «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και το θερμοκήπιο που έχει βραβευτεί για τις βιολογικές του καλλιέργειες. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο  υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Υπόσκαφες βίλες

Μετά την ολοκλήρωση των νέων κατοικιών, ορισμένες από τις οποίες θα είναι υπόσκαφες, θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο νησί συνολικά μέχρι 50 άτομα, ενώ στην αθλητική εγκατάσταση θα λειτουργεί και συνεδριακό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να διοργανώνονται εκδηλώσεις περίπου 100 ατόμων, στα πρότυπα ενός «μικρού Νταβός» όπως λένε οι υπεύθυνοι του έργου. Όλες οι κατοικίες θα έχουν τζάμι στη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια για ανεμπόδιστη θέα μέχρι το Μεγανήσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανατολική παραλία (east beach) σχεδιάζεται να μεταφερθεί λευκή άμμος από άλλη περιοχή.

Μουσείο Ωνάση η Ροζ Βίλα

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα μπετά στα νέα κτίσματα, αλλά και οι εκσκαφές στο αθλητικό συγκρότημα. Το pink house, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί χώρος με τα προσωπικά αντικείμενα του Αριστοτέλη Ωνάση, υπάρχει σκέψη να λειτουργεί αποκλειστικά ως μουσείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον Σεργκέι Τσερνίτσιν, «να ενοικιάζεται ο Σκορπιός όλο τον χρόνο -τις περιόδους που η οικογένεια Ρμπολόβλεφ θα λείπει- ακόμα και τα Χριστούγεννα, ώστε να καλύπτονται όλα τα έξοδα λειτουργίας του νησιού αλλά την ίδια ώρα να εξασφαλίζονται και κάποια έσοδα για τους ιδιοκτήτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ