Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με την κίνηση στις εθνικές οδούς να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από την Ελευσίνα έως τα Μέγαρα ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στη λεωφόρο Σχιστού και στη λεωφόρο Αθηνών από το Δαφνί έως τον Ασπρόπυργο.
Παράλληλα αρκετή κίνηση υπάρχει και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών έως το Κρυονέρι.
Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών- Λαμίας όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.
15' καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα:
10'-15' από κόμβο Ασπροπύργου έως την έξοδο Ελευσίνας,
10'-15' από κόμβο Κύμης έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδο για Λαμία)
99.171 αυτοκίνητα πέρασαν τα Δύο εθνικά δίκτυα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 99.171 αυτοκίνητα (57.600 από την Αθηνών- Κορίνθου και 41.571 από την Αθηνών - Λαμίας).
Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
Το μεγαλύτερο κύμα εξόδου ήταν χθες Παρασκευή 06/06 αφού μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες και 10.985 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι επιβάτες καταφθάνουν οργανωμένα στους λιμένες Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, με προορισμό κυρίως νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ενώ το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.
Σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, η πληρότητα στα πλοία κυρίως των Κυκλάδων είναι σε υψηλά ποσοστά. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια, ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 13.810 επιβάτες.
Για τον Αργοσαρωνικό έχουν προγραμματιστεί 45 δρομολόγια (26 με ταχύπλοα και 19 με συμβατικά) ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν 7.267 επιβάτες (3.002 με ταχύπλοα και 4.625 με συμβατικά).
Από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 7.625 επιβάτες. Επίσης από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 9 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 3.217 επιβάτες.
Χθες Παρασκευή 06/06 από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.985 από το λιμάνι της Ραφήνας 10.615 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 5.400 επιβάτες.
Χωρίς προβλήματα η έξοδος από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική, Πιερία
Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η μαζική έξοδος των εκδρομέων κατοίκων της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του τριημέρου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Η πλειονότητα όσων εγκαταλείπουν μέχρι τη Δευτέρα την πόλη της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται προς τη Χαλκιδική, αναζητώντας ανάσα δροσιάς στις παραλίες της.
Η κίνηση στο οδικό δίκτυο προς τους δημοφιλείς προορισμούς της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας είναι αυξημένη, χωρίς όμως να παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις, παρά μόνο σε σημεία που παραδοσιακά υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως στα φανάρια της Νικήτης, όπου τροχονόμοι βοηθούν στην εξομάλυνση της κατάστασης. Αντίστοιχα, δυνάμεις της τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία και στη Γερακινή, την Καλλιθέα και την Κρυοπηγή. Ομαλή είναι η κυκλοφορία και στην ΠΑΘΕ προς τους δημοφιλείς προορισμούς της Πιερίας και την Εγνατία Οδό.
Προς τις παραλίες της Χαλκιδικής αλλά και της Πιερίας, κατευθύνονται και χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και Σερβία. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Τελωνείο των Ευζώνων είναι αυξημένη η κίνηση, ωστόσο είναι φυσιολογική η ροή των οχημάτων στο ρεύμα της εισόδου στην Ελλάδα.
Με καλο καιρό η έξοδος του Αγίου Πνεύματος
Καλοκαίρι σήμερα και η θερμοκρασία θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό τους 36 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στα παράκτια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 με 35 βαθμούς και τοπικά στην ανατολική Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παράκτια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-06-2025 (ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα βόρεια ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, και θα διατηρηθεί σε υψηλές για την εποχή τιμές. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα τους 34 με 36 και κατά τόπους στο εσωτερικό της, τους 37 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-06-2025 (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, όπου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.