Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το απολογητικό της υπόμνημα -Δεν έδωσα εγώ κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ίσως οι γιατροί - iefimerida.gr

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το απολογητικό της υπόμνημα -Δεν έδωσα εγώ κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, ίσως οι γιατροί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της σε ανακρίτρια και εισαγγελέα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της σε ανακρίτρια και εισαγγελέα / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί και απόψε, και αύριο θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα VIP, για λόγους ασφαλείας.

Στη μαραθώνια απολογία της η 33χρονη ήταν αμετανόητη, ψυχρή και αρνήθηκε τα πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απολογία της κινήθηκε στη γραμμή της απόλυτης άρνησης της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό της υπόμνημα κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμο» το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.

«Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί», αναφέρεται στην αρχή του ενδεκασέλιδου απολογητικού υπομνήματος, το οποίο παραδόθηκε στη 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, πριν η κατηγορούμενη υποβληθεί σε ερωτήσεις.

Πισπιρίγκου: «Καμία μάνα δεν μπορεί να κάνει κακό στο παιδί της»

«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών, τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου, και υποστήριξε ότι ως μητέρα του κοριτσιού εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της κατά τη νοσηλεία του παιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν σε δωμάτιο νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τη δική της εξήγηση, ότι ο χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με το χρόνο που το παιδί νοσηλευόταν σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών.

Εγώ δεν είχα πρόσβαση σε κεταμίνη, οι γιατροί είχαν

Στο υπόμνημά της η 33χρονη επιμένει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την ουσία κεταμίνη στο παιδί, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δύο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Η κατηγορούμενη ανέπτυξε στο απολογητικό υπόμνημα και τον ισχυρισμό ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα έγινε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως αναφέρει: «Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις, από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών της ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10-14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή, γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού.

«Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Η κατηγορούμενη υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια να δοθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Παίδων, αφενός εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αφετέρου εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήδη πάντως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά η διοίκηση του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, δηλώνοντας ότι ουδέποτε γιατροί του νοσοκομείου χορήγησαν κεταμίνη (ή φάρμακο με κεταμίνη) στην Τζωρτζίνα.

Τέλος, η 33χρονη ζήτησε να μην προφυλακιστεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ''χάσω'' την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτόν θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσοι με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Ως μάρτυρα, πρότεινε την αδελφή της, Δήμητρα.

Οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος και Κων. Ζάρδας / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος και Κων. Ζάρδας / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πισπιρίγκου: «Γιατί με προφυλακίζετε; Αφού είμαι αθώα»

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος για την υπόθεση και ότι θα συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό «ώστε να φανεί ότι ο χρόνος χορήγησης της κεταμίνης ήταν τέτοιος που να αποδεικνύεται η αθωότητά της, δηλαδή όταν δεν ήταν η ίδια παρούσα στη ΜΕΘ».

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι η κατηγορούμενη απευθύνθηκε η ίδια στην ανακρίτρια στο τέλος, όταν της ανακοινώθηκε η προφυλάκισή της, και της είπε: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Επίσης, δεν έγινε αίτημα για να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους διότι «σε αυτή τη φάση προέχει να απαντήσει το νοσοκομείο περί της κεταμίνης, γιατί υπάρχουν αντιφατικές καταθέσεις των γιατρών για αυτό το θέμα. Υπάρχει διαφαινόμενη υπεκφυγή που πρέπει να διερευνηθεί», όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η πελάτισσά του θα αρνείται για πάντα την κατηγορία και σεβόμενοι την απόφαση για προφυλάκιση, θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την προέλευση της κεταμίνης. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο αίτημα να υποβληθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο περί της ύπαρξης της κεταμίνης και της διάθεσής της στους γιατρούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε τα ονόματα όσων ενδεχομένως έλαβαν αυτή την ουσία την επίμαχη ημερομηνία» τόνισε ο δικηγόρος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε ότι η πελάτισσά του ξέσπασε σε κλάματα, κατέληξε ότι «η υπόθεση έχει πολύ δρόμο, με ψυχραιμία θα συνεχίσουμε και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ανατροπές».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανησυχεί για τις συνθήκες κράτησής της και την ασφάλειά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ