Ρόδος: Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση και μεταφορά 58 μεταναστών - iefimerida.gr

Ρόδος: Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση και μεταφορά 58 μεταναστών

Λιμενικό Σώμα
Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή / Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φυλακές οδηγούνται οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν την Κυριακή 1 Μαρτίου, έπειτα από καταδίωξη του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Γεννάδι της Ρόδου.

Καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή Γενναδίου

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 25 και 28 ετών, φέρονται να μετέφεραν με ταχύπλοο σκάφος 58 μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, αποβιβάζοντάς τους στη Ρόδο. Μεταξύ των μεταφερόμενων βρίσκονταν και 23 ανήλικα άτομα.

Η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης πραγματοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα οποία βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια ζώνη.

Αναγνώριση από τους επιβαίνοντες

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δύο συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους μετανάστες ως οι χειριστές του σκάφους που πραγματοποίησε τη μεταφορά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών, ενώ μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Εντατικοί έλεγχοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Το περιστατικό εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα Δωδεκάνησα, με το Λιμενικό Σώμα να συνεχίζει τις επιχειρήσεις επιτήρησης και αποτροπής παράτυπων διελεύσεων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ