Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος ΕΠΟΠ στρατιώτης, απασφάλισε κατά λάθος χειροβομβίδα -Βαριά τραυματίας ένας ακόμη - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος ΕΠΟΠ στρατιώτης, απασφάλισε κατά λάθος χειροβομβίδα -Βαριά τραυματίας ένας ακόμη

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου / Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγωδία σε πεδίο βολής στη Ρόδο, όταν ένας 19χρονος ΕΠΟΠ στρατιώτης έχασε τη ζωή του και ένας δεύτερος στρατιωτικός τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τη rodiaki, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην περιοχή Αφάντου, όταν οι δύο άνδρες, 19 και 39 ετών αντίστοιχα, προσπάθησαν να μεταφέρουν οπλισμό και χειροβομβίδες, ο οποίος θα χρησιμοποιούνταν στο πεδίο βολής. Η έκρηξη προκλήθηκε όταν ένας από τους δύο χειρίστηκε λανθασμένα αμυντική χειροβομβίδα, η οποία απασφάλισε και εξερράγη επιτόπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάχη για να σωθεί ο 39χρονος επιλοχίας στη Ρόδο

Ο 19χρονος ΕΠΟΠ έχασε ακαριαία τη ζωή του, ενώ ο 39χρονος ΕΠΟΠ επιλοχίας, ο οποίος υπηρετούσε ως πυροτεχνουργός, τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε στο δεξί του χέρι, ενώ τα σκάγια της χειροβομβίδας βρίσκονται σε όλο του το σώμα καθώς επίσης και το κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ αναμένεται άμεσα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Το αρχηγείο του ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε άμεσα και διέταξε έρευνα για το περιστατικό, ενώ οι συνθήκες ασφαλείας και η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό στη Ρόδο:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2025, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας βολής χειροβομβίδας στη νήσο Ρόδο, o ΕΠΟΠ Στρατιώτης (ΥΠ-Π) Ρ.Γ., 19 ετών, άγαμος, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΥΠ-Π) Μ.Β., 39 ετών, έγγαμος με δύο (2) τέκνα, τραυματίστηκε σοβαρά.

Διακομίσθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου, ενώ ο δεύτερος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ