Ριφιφί σε θυρίδες στο Ψυχικό: Απίστευτες αποκαλύψεις από τα θύματα -Κλάπηκαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας - iefimerida.gr

Ριφιφί σε θυρίδες στο Ψυχικό: Απίστευτες αποκαλύψεις από τα θύματα -Κλάπηκαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας

Ο κατηγορούμενος για το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό
Ο 58χρονος κατηγορούμενος για το ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό / Φωτογραφία: IntimeNews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία και πληροφορίες για τον 58χρονο κατηγορούμενο έδωσαν στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία μάρτυρες της υπόθεσης για το ριφιφί στις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

Γνωστή ενδυματολόγος κλήθηκε από τις Αρχές, καθώς φέρεται να είναι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο 58χρονος κατά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο μιας επικείμενης συνεργασίας τους. Της παρουσιάστηκε ως πρόσωπο με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όμως στη συνέχεια κατάλαβε ότι είχε προβλήματα με την εφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν τον γνώρισα, παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα, θεατρικός παραγωγός, και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκα από άτομα που βρίσκονταν εκεί ότι γίνεται κάποιος έλεγχος από την εφορία με τα εισιτήρια της παράστασης, γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις σφραγίδες. Δεν έμαθα περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκηνικό αυτό και δεν έδωσα βάση. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας με προσέγγισε περισσότερο και γνωριστήκαμε καλύτερα. Μετά το τέλος της περιοδείας βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή», φέρεται να κατέθεσε.

Με τον κατηγορούμενο η σχέση τους άρχισε να γίνεται πιο στενή και σκόπευαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας. «Ήταν ασταθής και άλλαζε συνεχώς γνώμες», φέρεται να είπε, προσθέτοντας:

«Τη μία μέρα μπορεί να μου έλεγε ότι έχει λεφτά ενώ την άλλη έλεγε ότι δεν έχει, με δικαιολογία την κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας. Πρόσφατα μου είπε να ψάξω σπίτι με τίμια αγορά μέχρι 1 εκατομμύριο, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Λίγες μέρες αργότερα όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας και ανέφερε ότι θέλει να πάρει δάνειο. Συνεχίζω να ψάχνω σπίτι και μου είπε η τιμή αγοράς να μην ξεπερνάει τις 700.000 €. Πάλι όμως με ακύρωσε και μου είπε ότι δεν έχει τα λεφτά για τέτοια αγορά. (…) Μετά απ’ όλα αυτά συμφώνησα να προχωρήσουμε το δάνειο στο όνομά μου, με εγγυητή τον ίδιο. Το ποσό που θα προσπαθούσε να πάρει σε δάνειο θα ήταν μέχρι 400.000 € ενώ το ακίνητο θα ήταν περίπου 700.000 με 800.000 €. Του ανέφερα ότι η φορολογική μου δήλωση είναι πολύ χαμηλή και μου είπε ότι για να φαίνεται πιο υψηλό εισόδημα θα μου κάνει πρόσληψη στην εταιρεία με καλλυντικά προϊόντα που διέθετε αλλά θα συμβουλευόταν και τον λογιστή του και θα κατέθετε αυτός τα χαρτιά για το δάνειο», είπε η μάρτυρας.

«Είχε τοποθετήσει συσκευή εντοπισμού στο όχημά μου»

Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο 58χρονος της έδωσε ένα κινητό τηλέφωνο ζητώντας της να απαντήσει όταν την πάρει υπάλληλος τράπεζας, αλλά να πει ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών. «Εκεί εγώ αρνήθηκα να πάρω το καινούριο τηλέφωνο. Να τονίσω ότι το λογιστήριο το γνωρίζω προσωπικά. Επίσης ανέφερα στον κατηγορούμενο ότι θέλω να παρευρίσκομαι στο ραντεβού για το δάνειο, διότι θα έβγαινε στο όνομά μου» και εξήγησε ότι τελικά ο κατηγορούμενος έκανε μόνος του το ραντεβού για το δάνειο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τις επόμενες ημέρες, τον ρωτούσα συνεχώς τι γίνεται με το δάνειο και μου απαντούσε και ακόμα περιμένει. Αφού τσακωθήκαμε, μου είπε ότι τελικά το δάνειο δεν πήρε έγκριση. Στη συνέχεια μέσα στο μήνα Μάρτιο μου είπε ότι του έχουν συστήσει κάποιο άτομο για να πάμε τα χαρτιά μου προκειμένου να προχωρήσει το δάνειο. Του είπα ξανά ότι θέλω να παρευρεθώ στο ραντεβού και μου είπε εντάξει. Την ίδια ημέρα αργά το βράδυ μου είπε ότι τον ειδοποίησαν ότι ακυρώθηκε το ραντεβού στην τράπεζα. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο το συγκεκριμένο άτομο από την τράπεζα και μου ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε να ακυρωθεί το ραντεβού».

Η μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι συνέχισε να της λέει ψέματα τις επόμενες ημέρες, ενώ σε επόμενη κατάθεσή της ανέφερε πως βρήκε συσκευή εντοπισμού κολλημένη εξωτερικά του αυτοκινήτου της.

«Ο κατηγορούμενος πολλές φορές ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου ανέφερε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι. Από τη συσκευή εντοπισμού που βρήκα στο αυτοκίνητό μου, κι από αυτά που μου έλεγε, καταλαβαίνω ότι ο ίδιος είχε τοποθετήσει τη συσκευή εντοπισμού στο όχημά μου έν αγνοία μου, προκειμένου να παρακολουθεί ηλεκτρονικά τις κινήσεις μου».

Ριφιφί στο Ψυχικό: Τι κατέθεσε ο λογιστής του 58χρονου

Ο λογιστής του 58χρονου φέρεται να έχει καταθέσει πως παρότι συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο επί μία δεκαετία, δεν γνώριζε τις αλλαγές που έκανε στην εταιρεία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με τον κατηγορούμενο γνωριζόμαστε περίπου 10 χρόνια. Αυτά τα 10 χρόνια ασχολούμαι με τα λογιστικά του ζητήματα και συγκεκριμένα με την ατομική του επιχείρηση, με τις εταιρείες των παιδιών του και της συζύγου του. Το έτος 2019 μεταβίβασαν το κατάστημα κομμωτήριο, στον S.G, τον οποίο εγώ δεν έχω δει ποτέ και αγνοώ την ύπαρξη του. Ο S.G έχει τεθεί ως πρόεδρος και ο κατηγορούμενος έχει τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του είναι υπάλληλος στην εταιρεία αυτή και ο κατηγορούμενος τρέχει την εταιρία σαν υπεύθυνος με βάση τα χαρτιά. Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρεία από το 2019, καθώς δεν ήθελα την συνεργασία με αυτό τον άνθρωπο γιατί δεν γνώρισα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο. Το μόνο που έκανα με αυτή την εταιρία είναι ότι κρατούσα τη μισθοδοσία μέχρι να αναλάβει άλλος λογιστής. Αυτό το έκανα λόγω των παιδιών που δούλευαν εκεί μέσα, για να είναι ασφαλισμένοι» είπε στην κατάθεσή του.

Όσον αφορά το δάνειο για την αγορά ακινήτου, ο λογιστής απάντησε: «Εκτύπωσα στα στοιχεία της γυναίκας αυτής, τα οποία δεν τα θυμάμαι καθόλου, ένα εκκαθαριστικό και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να ασχοληθώ άλλο. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και που του το είπα είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν με τίποτα το δάνειο. Πριν 15 μέρες περίπου, που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε».

Ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας: Τι κατέθεσαν τα θύματα της κλοπής-μαμούθ

Στην αστυνομία κατέθεσαν και οι τέσσερις γυναίκες-θύματα της «χρυσής» κλοπής. Η πρώτη ενοικιάστρια θυρίδας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Την θυρίδα την είχα ανοίξει πριν περίπου 10 χρόνια. Συνδικαιούχος είναι και ο γιος μου. Συνήθως όταν επισκέπτομαι την θυρίδα είμαι μόνη μου, κάποιες φορές όμως έχει πάει και ο γιος μου μόνος του. Τελευταία φορά επισκέφθηκα την θυρίδα μου τον Αύγουστο του 2020, για να βγάλω κάποια χρήματα και κοσμήματα. Αφού έλεγξα το περιεχόμενό της, διαπιστώνω ότι όλα ήταν μια χαρά. Κατόπιν τοποθέτησα τα χρήματα και τα κοσμήματα που ήθελα. Όταν κλείδωσα την θυρίδα αυτή είχε στο εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 42.000 €, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 € καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα» είπε η μάρτυρας.

Η ίδια επισκέφθηκε την τράπεζα μαζί με το γιο της στις 13 Νοεμβρίου 2020. «Πήγαμε στις 10:30 το πρωί μαζί με το γιο μου στην τράπεζα για να ανοίξω την θυρίδα προκειμένου να πάρω 20.000 € για να της δώσω στο γιο μου και να τοποθετήσω κι άλλα κοσμήματα. Με συνόδευσε υπό διευθύντρια του υποκαταστήματος. Ο γιος μου και υποδιευθύντρια τοποθέτησαν τα κλειδιά στην θυρίδα και αφού άνοιξε κλειδαριά υποδιευθύντρια αποχώρησε. Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και τιμές υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η παθούσα κατέθεσε ότι αρχικά οι υπεύθυνοι της τράπεζας αρνήθηκαν ότι είχε σημειωθεί κλοπή. «Η υποδιευθύντρια αρνήθηκε ότι το περιεχόμενο έχει κλαπεί λέγοντας μου ότι κλειδιά έχουμε μόνο εγώ και ο γιος μου. Στο χώρο κατέβηκε και η διευθύντρια του καταστήματος η οποία επίσης αρνούνταν το γεγονός της κλοπής και ανέφερε ότι τους δυσφημώ άδικος. Κατόπιν ανεβήκαμε στο ισόγειο, όπου προσήλθε και ο δικηγόρος μου. Εκεί βρήκαμε και τον υπάλληλο που μας συνόδευε συνήθως στις θυρίδες, ο οποίος παρουσία όλων των παραπάνω προσώπων ανέφερε ότι στο παρελθόν του είχα δηλώσει ότι έλειπαν αντικείμενα από την θυρίδα μου. Αμέσως του απάντησα πως αυτό δεν έχει συμβεί λέγοντας του ότι ψεύδεται».

Από τη μία θυρίδα κλάπηκαν 130.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Η δεύτερη παθούσα φέρεται να κατέθεσε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τη διευθύντρια της τράπεζας στις 18 Νοεμβρίου 2020 για να ελέγξει τη θυρίδα της. Η γυναίκα όταν έφτασε στην τράπεζα διαπίστωσε ότι λείπει το περιεχόμενο της θυρίδας της, δηλαδή 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ και χαρτιά για μελλοντικό δικαστήριο.

Με τον ίδιο τρόπο ενημερώθηκε και το τρίτο θύμα της κλοπής, που κλήθηκε να μεταβεί στην τράπεζα για να ελέγξει την θυρίδα του. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ είχα επισκεφτεί τελευταία φορά την τράπεζα το 2017.

Η τέταρτη παθούσα κατέθεσε ότι από τη θυρίδα της αφαιρέθηκαν 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ριφιφί θυρίδες κοσμήματα κλοπή χρήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ