Μια διαφορετική αλλαγή χρόνου κάνουν φέτος οι αγρότες της Θεσσαλίας. Παραμένοντας στους δρόμους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, μετέτρεψαν το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα σε πρωτοχρονιάτικη γιορτή!
Εκατοντάδες αγρότες, μαζί με τις οικογένειές τους και κατοίκους της περιοχής έχουν στήσει ένα μεγάλο υπαίθριο ρεβεγιόν δίπλα στα παραταγμένα τρακτέρ και τις σημαίες. Το κρύο της νύχτας αντιμετωπίζεται με μεγάλες φωτιές που έχουν ανάψει σε βαρέλια και στο έδαφος, αλλά και με άφθονο κρασί που προσφέρεται σε όλους τους παρευρισκόμενους.
«No Farmers, No Food» με ήχους ρεμπέτικου
Στο σημείο έχει στηθεί σκηνή με μικροφωνική εγκατάσταση, όπου ζωντανή ορχήστρα με κιθάρες και μπουζούκι δίνει τον ρυθμό, τραγουδώντας κομμάτια με νόημα, όπως το «Παραπονεμένα Λόγια» και το «Τίποτα δεν πάει χαμένο». Πίσω τους, δεσπόζει το πανό των αγροτών της Επαρχίας Φαρσάλων με το σύνθημα «No Farmers, No Food».
Οι ψησταριές έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, με τους αγρότες να ψήνουν κοκορέτσια, κοντοσούβλια και αμέτρητα καλαμάκια για να φιλέψουν όλο τον κόσμο που βρίσκεται στο μπλόκο.
Σκέψεις για κλιμάκωση
Παρά το εορταστικό κλίμα, τα αιτήματα παραμένουν πιεστικά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διατηρούν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Ιανουαρίου στα Μάλγαρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η Εθνική Οδός και ο Ε65 παραμένουν κλειστοί στο συγκεκριμένο σημείο, οι αγρότες τηρούν τον λόγο τους και κρατούν ανοιχτές τις παρακαμπτήριες οδούς για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών των ημερών.