Πυξ Λαξ: Η ανακοίνωσή τους για τον ντράμερ που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας - iefimerida.gr

Πυξ Λαξ: Η ανακοίνωσή τους για τον ντράμερ που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας

Μπάμπης Στόκας, Φίλιππος Πλιάτσικας
Μπάμπης Στόκας, Φίλιππος Πλιάτσικας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουμε πάψει τη συνεργασία μας εδώ και χρόνια με τον ντράμερ που κατηγορείται για παιδοφιλία, λένε οι Πυξ Λαξ σε ανακοίνωσή τους.

Ο ντράμερ Γ.Γ., ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τους Πυξ Λαξ, κατηγορείται για παιδοφιλία. Εχει μάλιστα καταδικαστεί για παιδοφιλία πρωτόδικα και σήμερα ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αλλά τελικά η δίκη αναβλήθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Πυξ Λαξ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται με τον εν λόγω ντράμερ εδώ και χρόνια για άσχετους λόγους, ενώ δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό: «Δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι' αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».

Στη συνέχεια δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα και στην οικογένειά του «που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για τον ντράμερ

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος τον Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται, και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι' αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σε αυτά τα θέματα έχει η Δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βαθιά μας λύπη σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.

Συνήγορος της οικογένειας στο iefimerida.gr: «Πλήρως αξιόπιστη η μαρτυρία του κοριτσιού για όσα βίωσε»

Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης-θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του στο iefimerida.gr τονίζει, σχετικά με την υπόθεση, ότι η κατάθεση του θύματος είναι πλήρως αξιόπιστη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης-θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου
Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης-θύματος, ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Πρόκειται για υπόθεση που εκδικάστηκε με τον προϊσχύσαντα Ποινικό Κώδικα, καθώς συνέβη το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011-2013. Το αδίκημα χαρακτηρίστηκε αποπλάνηση ανηλίκου με θύμα ηλικίας κάτω των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση (σύμφωνα με το άρθρο 339 του Π.Κ. τιμωρείτο με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών). Το ίδιο άρθρο, στον μεταρρυθμισμένο τέσσερις φορές από 1/7/2019 και μετά Ποινικό Κώδικα, τιτλοφορείται σήμερα «Γενετήσιες Πράξεις με Ανηλίκους».

Πρωτοδίκως, ο δράστης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Η οικογένεια αναμένει να δικαιωθεί το κορίτσι της, το οποίο με εξαιρετικό θάρρος και αξιοπρέπεια, 16χρονη μαθήτρια πλέον, διαχειρίζεται το τραύμα επί τόσα χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια ειδικών. Ήταν ηλικίας 6 έως περίπου 8 ετών όταν ο κατηγορούμενος τελούσε τις γενετήσιες πράξεις εις βάρος της.

Κι όμως, χωρίς καμία περιστροφή περιέγραψε με ακρίβεια το τι υπέστη, το κατέθεσε στην εξειδικευμένη αξιωματικό της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών πολύ σύντομα μετά την πρώτη αποκάλυψή τους στη μητέρα της, όπως και κατά κανόνα συμβαίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξειδικευμένη με βάση το αρ. 227 του Κ.Π.Δ. παιδοψυχολόγος αστυνομικός έλεγξε την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού, δηλαδή εκπόνησε έκθεση στην οποία ανέφερε ότι το παιδί, 8 ετών τότε, διέθετε φυσιολογικό επίπεδο νοημοσύνης, ωριμότητα να μπορεί να εκφραστεί, να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις, να έχει κάποια πάθηση που να την εμποδίζει να καταθέσει, να μπορεί να διακρίνει πραγματικότητα από  φαντασία, να έχει ομαλή οικογενειακή ζωή.

Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με την ικανότητα που έδειξε το κορίτσι, παρά το τραυματικό και διαρκές του συμβάντος, στο να περιγράψει την πράξη (κατά το χρόνο, τον τόπο, την εξακολουθητικότητα, τη συναισθηματική της αντίδραση και τη «σύγχιση» που της προκάλεσε), συνιστούν με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα της μαρτυρικής κατάθεσης ανηλίκων και τη νομολογία των δικαστηρίων μας στοιχεία αξιοπιστίας, που δεν διαφέρουν σημαντικά από την αξιοπιστία μαρτυρίας ενηλίκου», επισημαίνει ο δικηγόρος.

Και καταλήγει: «Η ώρα για να ανοίξουν στόματα και να αρχίσουν να απευθύνονται έγκαιρα και συντεταγμένα, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στις αρμόδιες αρχές οι γονείς των παιδιών-θυμάτων είναι πλέον εδώ. Ωριμάζει πλέον και στην ελληνική κοινωνία η κουλτούρα της προσφυγής για τέτοιου τύπου αδικήματα. Όλοι, μάλιστα, γνωρίζουμε ότι η ανηλικότητα προστατεύεται απόλυτα και χωρίς περιστροφές, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος παιδιών δεν είναι φυσικό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο δικαιούμαστε να σηκώνουμε τους ώμους, ή να το επιμολύνουμε με αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις ενηλίκων. Έχουν τον μεγαλύτερο ίσως "σκοτεινό αριθμό" από τα περισσότερα βαριά εγκλήματα στα σύγχρονα ελληνικά ποινικά χρονικά και αποτελεί επιταγή να γίνονται πλέον ευκρινή, κατακριτά και τιμωρητά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητέρα θύματος: «Το τραύμα για την κόρη μου είναι ακόμα ανοιχτό -Δεν καταλαβαίνει γιατί ο δράστης είναι ελεύθερος»

Από την πλευρά της, η μητέρα του θύματος δήλωσε τα εξής στο iefimerida:

«Η τελεσίδικη δικαίωση της κόρης μου θα αποτελέσει στην ουσία δικαίωση για πολλά κακοποιημένα παιδιά, ιδίως κορίτσια, τα οποία μπορεί σήμερα να κρατούν ακόμη το στόμα τους κλειστό. Η κόρη μου είναι σήμερα 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε ο κατηγορούμενος τελώντας επί ενάμιση περίπου χρόνο τις πράξεις για τις οποίες πρωτόδικα καταδικάσθηκε, βαραίνει την ψυχή της ακόμη και σήμερα.

Είναι μια πολύ συγκροτημένη έφηβος, όμως αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από το νόμο με σοβαρές ποινές, αυτός είναι ελεύθερος. Η κόρη μου λαμβάνει και σήμερα υποστήριξη για να διαχειριστεί το γιατί. Έχει τόσο εμένα όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυξ λαξ ντράμερ μπάντα συγκρότημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ