Τις 44 έφτασαν οι πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις που ξέσπασαν κατά το πιο πρόσφατο εικοσιτετράωρο σε ολόκληρη την επικράτεια.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, 41 από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις υπόλοιπες 3.
Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι τα αρμόδια ανακριτικά γραφεία σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ερευνούν για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την εκδήλωση των πυρκαγιών.
Τέλος, απευθύνεται έκκληση από την Πυροσβεστική προς όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή. Σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με πυρκαγιά, για τη δική τους προστασία, καλούνται να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές.
ΑΠΕ ΜΠΕ