Διεθνές ψηφιακό συνέδριο: Δεξιότητες Ηγεσίας στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Διεθνές ψηφιακό συνέδριο: Δεξιότητες Ηγεσίας στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα

Καθηγητής πανεπιστήμιο μαθητές σπουδαστές αμφιθέατρο
Διεθνές ψηφιακό συνέδριο: Δεξιότητες Ηγεσίας στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν Ψηφιακό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονη Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία» στις 3, 4 & 5 Ιουλίου 2020.

Στον άξονα της Εκπαίδευσης διοργανώνεται Παράλληλο Ψηφιακό Συνέδριο από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό MetaMathesis, με θέμα Δεξιότητες Ηγεσίας στην Εκπαίδευση του 21ου Αιώνα, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 5 Ιουλίου 2020, 10:30πμ – 16:30μμ.

Σκοπός

Το Παράλληλο Συνέδριο, Δεξιότητες Ηγεσίας στην Εκπαίδευση του 21ου Αιώνα, αναδεικνύει την ανάγκη εναρμόνισης της εκπαίδευσης με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, εστιάζοντας στις προσωπικές δεξιότητες ηγεσίας των εκπαιδευτικών, εφόσον οι ίδιοι λειτουργούν ως πρότυπα προσωπικής ηγεσίας για τους μαθητές τους.

Μέσα από τις παρουσιάσεις εκπαιδευτικών-ηγετών, policy-makers με όραμα, προσωπικoτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και μέσα από τις εμπειρίες μαθητών που εμπνεύστηκαν, ενδυναμώθηκαν και έγιναν οι ίδιοι role models, θα αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη που έχει η εκπαίδευση δεξιοτήτων ηγεσίας τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχοι

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές, policy makers και σε άτομα που θεωρούν την εκπαίδευση σημαντική. Στόχοι του Συνεδρίου είναι να αναδείξει: τα νέα μοντέλα αριστείας, προσωπικής ανάπτυξης και θετικής επιρροής και να αναδυθούν προτάσεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου αποτελείται από εξηντάλεπτες ενότητες:

  • ΕΙΣΑΓΩΓH: PANEL - H Εκπαίδευση σε Σταυροδρόμι
  • Ενότητα 1: Εκπαίδευση & Αγορά Εργασίας – Προσωπικές Δεξιότητες
  • Ενότητα 2: Προσωπικές Δεξιότητες ηγεσίας στην Εκπαίδευση
  • Ενότητα 3: Από την Τάξη στο Σύννεφο και Πίσω – Καλές Πρακτικές
  • Ενότητα 4: Ηγετικές νεοΤΡΟΠΟΙες – Εκπαιδευτικοί που εμπνέουν
  • Ενότητα 5: Panel – Ο κύκλος της αριστείας – Η σκυτάλη της θετικής επιρροής
  • Κλείσιμο: Η στιγμή της Απόφασης για Ανάπτυξη Ηγεσίας στην Εκπαίδευση

Προσκεκλημένοι ομιλητές

Ιωάννης Αντωνίου - Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μενέλαος Μενελάου - Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Γιάννης Παπαχρήστου- Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Τρία Εψιλον
Αndria Zafirakou - Global Teacher Award Winner 2018
Άγγελος Πατσιάς - Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Big Bang School
Steve Sherman- Chief Imagination Officer at Livingmaths.com, Kahoot Author Δημήτρης Γραμμένος - Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ Ράνια Λάμπου- Global Teacher Prize 2019, Top 50 finalists
Σοφία Παπαδοπούλου- Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Παρακολούθηση και πιστοποιητικά

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της σελίδας του συνεδρίου, https://www.facebook.com/EduLeadershipSkilks
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ