Σήμερα το τελευταίο αντίο στην πριγκίπισσα Ειρήνη με σύσσωμη τη βασιλική οικογένεια να την αποχαιρετά στο Τατόι.
Η πριγκίπισσα Ειρήνη θα ταφεί πλάι στον αδελφό της Κωνσταντίνο. Η σορός της πριγκίπισσας Ειρήνης μεταφέρθηκε με ειδική πτήση στην Αθήνα όπου από τις 08:00 με 10:30 θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ θα ακολουθήσει στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών.
Η οικογένεια της πριγκίπισσας Ειρήνης έχει ζητήσει, αντί στεφάνου, να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Οι Φίλιοι της Μουσικής ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής του καθενός.
Στην Αθήνα ταξίδεψαν η βασίλισσα Σοφία, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, και οι δύο κόρες τους. Σύμφωνα με την El Pais αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο κόρες του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας θα επισκεφθούν την Ελλάδα.
Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία της πριγκίπισσας Ειρήνης
«Η εξόδιος ακολουθία της Πριγκίπισσας Ειρήνης θα τελεστεί στις 12.00 μ.μ., τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές στον "Σύλλογο Οι Φίλιοι της Μουσικής" ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους».
Η πριγκίπισσα Ειρήνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στο παλάτι Θαρθουέλα της Μαδρίτης, όπου διέμενε επί σειρά ετών μαζί με την αδελφή της, βασίλισσα Σοφία, περιστοιχισμένη από μέλη της οικογένειάς της.
Ο αποχαιρετισμός στη Μαδρίτη
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο (17/10) η σορός της πριγκίπισσας Ειρήνης μεταφέρθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη των Αγίων Ανδρέα και Δημητρίου της Μαδρίτης, όπου την αποχαιρέτησε η οικογένειά της, φίλοι και πλήθος κόσμου.
Το παρών έδωσαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, μαζί με την πριγκίπισσα Λεονόρ, την Ινφάντα Σοφία και τη βασίλισσα Σοφία, η Ινφάντα Έλενα, με την κόρη της Βικτόρια Φεντερίκα, και η Ινφάντα Κριστίνα, με τα παιδιά της Ειρήνη, Πάμπλο και Μιγκέλ, συνοδευόμενοι από την εξαδέλφη τους, Πριγκίπισσα Αλεξία, με το σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, και τα παιδιά τους, Αριέτα και Κάρλος Μοράλες.
Δείτε βίντεο από τη Μαδρίτη