Με το πρόσχημα ότι είχε διοργανώσει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές γνωστού τηλεοπτικού σταθμού αλλά και ταξίδια γνωστών δημοσιογράφων, η 38χρονη φέρεται να κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες πολίτες.
Η γυναίκα έπειθε τα θύματά της ότι είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει ταξίδια αναψυχής σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τις συνηθισμένες της αγοράς.
Το ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες με επιχειρηματίες και πολιτικούς για να πείθει τα θύματα
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο, τον Μάιο του 2024.
Η ίδια παρουσιαζόταν ως ταξιδιωτική πράκτορας και δημοσιογράφος στα υποψήφια θύματά της. Αφού φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα για τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και τις μετακινήσεις, στη συνέχεια…εξαφανιζόταν, χωρίς φυσικά να πραγματοποιείται κανένα ταξίδι.
Προκειμένου να «χτίσει» το προφίλ της, στην προσωπική της σελίδα στο facebook είχε αναρτήσει φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε δίπλα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους.
Απάτη με εισιτήρια στο Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι
Τα στελέχη του ελληνικού FBI είχαν πληροφορίες για τη δράση, ενώ γύρω από το όνομά της υπήρχαν φήμες που διακινούνταν σχετικά με τη συμμετοχή της σε απάτες.
Όπως διαπίστωσαν από την έρευνά τους οι αστυνομικοί, τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο του Final Four της Euroleague, στο Άμπου Ντάμπι, η ίδια εκμεταλλεύτηκε τον περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων εισιτηρίων και άρχισε να «πουλάει» ταξιδιωτικά πακέτα υποστηρίζοντας πως είχε τη δυνατότητα να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους και με εισιτήρια.
Η 38χρονη συνελήφθη για κακουργηματική απάτη σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού
Αφού ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές, ενσωματώθηκε παλαιότερη δικογραφία που είχε σχηματιστεί εις βάρος της για απάτες εις βάρος πολιτών με τη νέα που συντάχθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, και έτσι εκδόθηκε εις βάρος της ένταλμα σύλληψης.
Οι αστυνομικοί, μόλις πήραν στα χέρια τους το σχετικό ένταλμα και έχοντας πληροφορίες στη διάθεσή τους για το πού βρίσκεται, κατάφεραν να την εντοπίσουν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού όπου φέρεται να κρυβόταν και εκεί τη συνέλαβαν, με τις κατηγορίες της «Κακουργηματικής Απάτης κατ’ εξακολούθηση και Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 50 πολίτες, αποσπώντας πάνω από 160.000 ευρώ
Από την αστυνομική έρευνα κατά την οποία καταγράφηκε το modus operandi της 38χρονης, δηλαδή ο τρόπος δράσης της, αποκαλύφθηκε πως κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 50 πολίτες, αποκομίζοντας πάνω από 160. 000 ευρώ.
Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.