Τεράστιο κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών σε διάφορες περιοχές της χώρας εξάρθρωσε η Αστυνομία, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχουν γίνει 17 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος.
Οι δράστες είχαν στήσει παράνομες πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κόρινθο, μέσω των οποίων εξαπατούσαν τους παίκτες, οι οποίοι επί της ουσίας δεν κέρδιζαν ποτέ.
Οι καταγγελίες για την απάτη έφτασαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που έπειτα από πολυήμερες παρακολουθήσεις προχώρησε σήμερα το πρωί σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις. Τα «συνεργαζόμενα» καταστήματα διαπιστώθηκε πως ήταν 35 και από αυτά, ένα βρίσκεται στην Ομόνοια, ένα στα Εξάρχεια, ένα στην Κυψέλη, 8 στον Άγιο Παντελεήμονα, 3 στους Αμπελόκηπους, ένα στο Παγκράτι, 3 στου Ζωγράφου, ένα στο Περιστέρι, ένα στον Άγιο Δημήτριο, ένα στην Ηλιούπολη, 4 στην Καλλιθέα, δύο στη Νίκαια, ένα στον Κορυδαλλό, 3 στο Κερατσίνι, ένα στον Πειραιά, ένα στην Ανάβυσσο, ένα στο Χαλάνδρι, ένα στη Θεσσαλονίκη, ένα στο Λουτράκι Κορινθίας και ένα στην Πάτρα.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους αστυνομικούς να κάνουν εφόδους ακόμη και σε σπίτια υπόπτων όπου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που έχουν κατασχεθεί.
Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν αρκετά αρχηγικά μέλη (περίπου 12), τα οποία διαχειρίζονταν τουλάχιστον 10 μη αδειοδοτημένες από την αρμόδια Αρχή διαδικτυακές πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών και δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή μη πιστοποιημένων παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT (Video Lottery Terminal).
Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος ήταν χωρισμένα σε επτά ομάδες, οι οποίες φέρονται να δρούσαν διαφορετικά η μία από την άλλη, παράλληλα όμως συνεργάζονταν, είτε «ιεραρχικώς» ως προς την πρόσβαση στις διαδικτυακές πλατφόρμες είτε και αυτόνομα, καθόσον τα συνεργαζόμενα με αυτές καταστήματα χρησιμοποιούσαν πολλαπλά παράνομα λογισμικά προγράμματα, τα οποία εγκαθιστούσαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιγνιομηχανήματα, αποκομίζοντας κέρδη από την προμήθεια που λάμβαναν. Το ύψος της προμήθειας αυτής εξαρτάτο από την πρόσβαση που είχε ο εκάστοτε πράκτορας τυχερών παιγνίων, καθόσον η «ιεραρχία» τους παρουσίαζε μορφή «πυραμίδας».