Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας-Ίριδας: Βίαιος, ασφυκτικός ο θάνατός τους, τι βρέθηκε - iefimerida.gr

Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας-Ίριδας: Βίαιος, ασφυκτικός ο θάνατός τους, τι βρέθηκε

Αυτό είναι το πόρισμα του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας
Αυτό είναι το πόρισμα του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από απόφραξη του στόματος επήλθε ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης των δύο ιατροδικαστών Καλόγρηα και Καρακούκη, που είχαν αναλάβει να κάνουν την πραγματογνωμοσύνη, αποκλείεται το ατύχημα από τον τρόπο που έγινε η απόφραξη του στόματος των δύο παιδιών, δηλαδή με ισχυρή πίεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον πιο ρητό τρόπο, το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν εγκληματική ενέργεια.

Πώς περιγράφουν τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας στο πόρισμα οι ιατροδικαστές

«Ως εκ τούτου, ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία».

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα Δασκαλάκη, το παιδί έφερε δύο εκδορές στη ρινική χώρα και κυάνωση ονύχων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναγράφεται στο πόρισμα, «από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη οι εκδορές αυτές αφορούν την περιοχή της βάσης της ράχης της ρινός-μεσόφρυο. Επίσης, από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ερυθρότης/εντύπωμα κατά τη δεξιά παρειά. Οι ως άνω εκδορές έχουν φορά λοξή/διαγώνια ως προς τον επιμήκη άξονα της ρινός, και έχουν τη μορφολογία μικρών γραμμοειδών εκδορών (αμυχών) οι οποίες είναι συμβατές με τη δράση ονύχων γυμνών χειρών. Είναι πρόσφατες εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού, χωρίς στοιχεία απορρόφησης.. Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ότι οι όνυχες της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη ήταν κομμένοι κοντά, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πιθανότητα πρόκλησης από το ίδιο το παιδί. Επίσης, με δεδομένο ότι οι ως άνω εκδορές έχουν τους χαρακτήρες εν ζωή γενομένων βλαβών, δεν είναι συμβατές με πρόκλησή τους κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, κατά την οποία σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό -το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς ζωτικά σημεία, νεκρό. Οι εν λόγω εκδορές είναι, όπως προαναφέρθηκε, ερυθρές και με στοιχεία αιμορραγικής διήθησης, και ως εκ τούτου είναι συμβατές με πλήρη αντίδραση εν ζωή, και όχι προκληθείσες μεταθανάτια, οπότε θα στερούνται αιμορραγικών διηθήσεων».


«Και στις δύο περιπτώσεις περιγράφονται ήπιες, μη θανατηφόρες βλάβες στο πρόσωπο. Στην περίπτωση της Δακαλάκη Μαρίας Ελένης, δύο εκδορές στο ριζορίνιο με λοξή/διαγώνια φορά και εντύπωμα στη δεξιά παρία, όπως προαναφέρθηκαν. Στην περίπτωση του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνου χείλους στόματος αριστερά, και πιθανά εκδορές στον αριστερό ρώθωνα.

»Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε τόσο από τον νεκροψιακό/νεκροτομικό έλεγχο, όσο και από τον ενδελεχή εργαστηριακό έλεγχο, παθολογική αιτία θανάτου. Οι παθολογικές αιτίες θανάτου που είχαν τεθεί σε πρώτο χρόνο δεν επιβεβαιώθηκαν για τους λόγους και με τη μεθοδολογία που εκτενώς αναλύθηκε ανωτέρω, και ως εκ τούτου, η παθολογική αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις αποκλείστηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Και στις δύο περιπτώσεις δεν διαπιστώθηκε από τον ενδεχελή τοξικολογικό έλεγχο (πρωτογενή και δευτερογενή) ύπαρξη φαρμάκου ή δηλητηρίου που να σχετίζεται αιτιωδώς με τον θάνατο.

»Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.

»Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατολικά/ φωτογραφικά ευρήματα:

»Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στην δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ