Ελενα Πολυχρονοπούλου: Ετσι έφτασαν στα ίχνη του μοντέλου και του συντρόφου της οι Αρχές -Τι ερευνάται ακόμα - iefimerida.gr

Ελενα Πολυχρονοπούλου: Ετσι έφτασαν στα ίχνη του μοντέλου και του συντρόφου της οι Αρχές -Τι ερευνάται ακόμα

Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρούν πλέον η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της, Δημήτρης Ρεγγινίδης για να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα για τη διακίνηση κοκαΐνης, ωστόσο, τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά.

Οι Αρχές αναζητούν όχι μόνο την προέλευση, αλλά και το που θα κατέληγαν τα περίπου 8 κιλά κοκαΐνης που είχαν στον διαμέρισμά τους στη Νέα Σμύρνη, στο οποίο συνελήφθη το ζευγάρι. Το μοντέλο που συμμετείχε στο ριάλιτι «Power of Love» και ο πρώην ποδοσφαιριστής οδηγήθηκαν χθες στο εισαγγελέα όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα (13/9) για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Η αξία της υπολογίζεται κοντά στο μισό εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με την νόθευση και τις ποσότητες πώλησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official

Ο 32χρονος Ρεγγινίδης και η 29χρονη Έλενα Πολυχρονοπούλου είχαν αρραβωνιαστεί πρόσφατα και μαζί είχαν ανοίξει καφετέρια σχεδόν ένα χρόνο πριν στο Παγκράτι. Όπως εκτιμά η ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών η κοκαΐνη «μυρίζει» καρτέλ από τη Λατινική Αμερική με τους αρμόδιους να ερευνούν την πηγή προέλευσης, τους συνδέσμους, αλλά και το πελατολόγιο του ζευγαριού.

Αναλαμβάνει την ευθύνη ο 32χρονου

Την ευθύνη για την ποσότητα ναρκωτικών που εντόπισαν οι αρχές ανέλαβε από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος του μοντέλου. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, λειτούργησε ως «αναλώσιμος αχυράνθρωπος» εξαιτίας χρέους που είχε προς τον προμηθευτή του. Διευκρινίζει μάλιστα πως η σύντροφός του δεν είχε ούτε γνώση, ούτε εμπλοκή.

«Ο εντολέας μου, στα πλαίσια της εξαρτήσεως του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενη του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες», αναφέρει ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του συντρόφου του μοντέλου που συνελήφθη με 7,8 κιλά κοκαΐνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκαλυπτική κατάθεση αστυνομικού

Ένας πληροφοριοδότης της Αστυνομίας πριν από περίπου μία εβδομάδα ήταν εκείνος που οδήγησε στη σύλληψη της 29χρονης, γνωστού μοντέλου και πρώην παίκτριας ριάλιτι και του συντρόφου της, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης και των δύο, σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του έχει περιγράψει πώς ο 32χρονος τέθηκε υπό παρακολούθηση και πώς οι αστυνομικοί έφτασαν να περάσουν χειροπέδες και σε αυτόν και στην 29χρονη σύντροφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του φέρεται να είπε:

Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προ πενθημέρου άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (αναφέρει την οδό) στην Αθήνα.

Επιπλέον η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα (αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας).
Παράλληλα, η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό, ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών.»

Στη συνέχεια ο αστυνομικός φέρεται να περιγράφει ότι από την αξιοποίηση των πληροφοριών οι συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο να διαπιστώσουν τα ονόματα του ζευγαριού, ότι διαμένουν στη συγκεκριμένη διεύθυνση που υπέδειξε ο πληροφοριοδότης και έθεσαν το σπίτι υπό παρακολούθηση.

«Από την διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του Δημήτρη εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official
Η Ελενα Πολυχρονοπούλου και ο σύντροφός της/ Φωτογραφία: Instagram-leninapol_official

Σύμφωνα με την κατάθεση του Αστυνομικού η παρακολούθηση απέφερε αποτέλεσμα όσον αφορά τον 32χρονο: «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τον 32χρονο, ο όποιος σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά» και είχε πάνω του «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών» και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την Έλενα Πολυχρονοπούλου.

Πώς έγινε η σύλληψη -Το μοντέλο πέταγε την κοκαΐνη στην τουαλέτα

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να ελέγξουν τον άνδρα, φοβούμενοι μήπως χάσουν τα ίχνη του. Τον ακινητοποίησαν, παρότι εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όπως περιγράφεται στη δικογραφία:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων.»

Στην κατοχή του βρέθηκαν μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του συλληφθέντα κι εκεί συνέλαβαν την 29χρονη, σύμφωνα με την περιγραφή του αστυνομικού:
«Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την Ε.Π.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σπίτι εντοπίστηκαν 0,10 γραμμάρια κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασία, 5.050 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το γνωστό μοντέλο σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας φέρεται να απέρριψε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος στο Παγκράτι που διέμενε με το σύντροφό της, αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως της κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Έλενα Πολυχρονοπούλου και ο Δημήτρης Ρεγγινίδης προετοιμάζονται για την μεταγωγή τους στα Δικαστήρια τη Δευτέρα, όπου θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Ανακριτή, ενώ ήδη από δήλωση του συνηγόρου του 32χρονου διαφαίνεται πως ο κατηγορούμενος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διακίνηση ναρκωτικών βγάζοντας εκτός από οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια την σύντροφο του. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο συνήγορος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος ο κατηγορούμενος είναι τοξικοεξαρτημένος και λόγω χρέους απέναντι στον προμηθευτή του «υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενη του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημα του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες».

Παράλληλα από το διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης κατασχέθηκαν τα 3 κινητά τους τηλέφωνα, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ, καθώς και το ΙΧ και η μοτοσυκλέτα που είχαν στην κατοχή τους.

αντικείμενα κατασχεθέντα μετά σύλληψη Έλενας Πολυχρονοπούλου

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη μοντέλου για ναρκωτικά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Στις 23 Αυγούστου η 31χρονη, Αφροδίτη Μπάρμπα με συμμετοχή σε γνωστό ριάλιτι είχε συλληφθεί στην περιοχή της Γλυφάδας όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν κάτω από το κάθισμα του πολυτελούς της αυτοκινήτου, 35 φιξάκια κοκαΐνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ