Το πιο ακριβοπληρωμένο, μακράν, τεχνικό επάγγελμα για νέους σήμερα -Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίπλωμα συγκολλητή MIG/MAG - iefimerida.gr

Το πιο ακριβοπληρωμένο, μακράν, τεχνικό επάγγελμα για νέους σήμερα -Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίπλωμα συγκολλητή MIG/MAG

Αφίσα με συγκολλητές
Πρόγραμμα εκπαίδευσης «Βιομηχανικών Επιθεωρητών»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων οργανώνει πρακτικό σεμινάριο εκμάθησης των μεθόδων συγκόλλησης MIG/ MAG,  συνολικής διάρκειας 350 εκπαιδευτικών ωρών προς απόκτηση του Διπλώματος Διεθνών/ Ευρωπαϊκών  Συγκολλητών με την Μέθοδο MIG/ MAG.

Το πρόγραμμα (με έναρξη στις 7 Σεπτεμβρίου και διάρκειας 4 μηνών) αφορά τους παρακάτω τύπους συγκολλήσεων σε όλες τις θέσεις συγκόλλησης και απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και έμπειρους συγκολλητές.

  • Γωνιακές συγκολλήσεις, έλασμα με έλασμα & έλασμα με σωληνώσεις
  • Μετωπικές συγκολλήσεις ελασμάτων.
  • Μετωπικές Συγκολλήσεις σωληνώσεων.  

Με το πέρας της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε δοκίμια όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς του Διεθνές Ινστιτούτου Συγκολλήσεων, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συγκολλήσεων και Κοπών και του ISO 9606-1, για την απόκτηση του Διεθνές Διπλώματος τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συγκολλητής με μάσκα

Λόγω γεωμετρίας και COVID19, μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 24 άτομα.

Πληροφορίες για το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων:

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, είναι ο Αποκλειστικός Εθνικός Εξουσιοδοτημένος Φορέας (ANB- ANBCC) του Διεθνούς Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (IIW) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συγκολλήσεων και Κοπών (EWF), σχετικά με την εκπαίδευση και την πιστοποίηση του Προσωπικού που εμπλέκεται με τη Διεργασία της Συγκόλλησης αλλά και την Πιστοποίηση Κατασκευαστών Συγκολλητών Προϊόντων κατά ISO-3834.

Οι δραστηριότητες του οργανισμού έχουν ως στόχο της τεχνική – επιστημονική αναβάθμιση του Προσωπικού και των Υπηρεσιών στον τομέα της Βιομηχανίας και της Ναυτιλίας, όχι μόνο με την παροχή εκπαίδευσης και πιστοποίησης, αλλά επίσης με την οργάνωση Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων (ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας στις αντίστοιχες Διεθνείς εκδηλώσεις), με τη σύνταξη τεχνικών εγγράφων, υλοποιώντας έρευνες σχετικά με την επάρκεια του Προσωπικού / Υπηρεσιών και με εκδόσεις Βιβλίων τεχνικού περιεχομένου υψηλής εξειδίκευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συγκολλητής

Ως Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και πλήρες μέλος των Διεθνών Οργανισμών, οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, ώστε αποτυπώσουν στον εργασιακό χώρο την σημασία της ηθικής πλευράς στην υλοποίηση, στον έλεγχο και την πιστοποίηση των μεταλλικών κατασκευών.

Οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων βρίσκονται στην Ελευσίνα Αττικής, στην καρδιά της Βιομηχανικής ζώνης, διαθέτοντας, τα πλέον εκσυγχρονισμένα εργαστήρια συγκόλλησης πρακτικής εκμάθησης, μοναδικά σε όλη την χώρα.

Ο εξοπλισμός πληροί αυστηρότατες προδιαγραφές, τηρώντας απαρέγκλιτα τους Κανονισμούς Υγείας και Ασφάλειας στη Συγκόλληση, εξαλείφοντας τα πιθανά συμβάντα με την χρήση προσομοιωτή Συγκόλλησης για την πρώτη επαφή των αρχάριων Υποψηφίων με το αντικείμενο, με στόχο την πλήρη εξοικείωση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εισαγωγή των υποψηφίων συγκολλητών μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος συγκόλλησης, περιορίζει τα ατυχήματα και προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο να ανταποκριθεί με επάρκεια στο πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Στο πλαίσιο της μη Επαρκούς Διαθεσιμότητας του Προσωπικού που εμπλέκεται με την Διεργασία της Συγκόλλησης, λόγω των κενών που άφησε η Οικονομική Κρίση στα Τεχνικά Επαγγέλματα, και της ανάκαμψης της Βαριάς Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας, του Κατασκευαστικού Κλάδου και των Ενεργειακών Έργων λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, η ζήτηση καταρτισμένου και εξειδικευμένου (τεχνικού αλλά και έμμεσου) προσωπικού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Συγκολλητής επί το έργο
Η ζήτηση συγκολλητών έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Να σημειωθεί ότι στα μεγάλα ενεργειακά και ναυπηγικά έργα, η ανθρωποώρα εργασίας ενός έμπειρου και εξειδικευμένου συγκολλητή μπορεί να ανέλθει και στα 70 δολάρια, με ημερήσιες μικτές αμοιβές που να ξεπερνούν τα 600 δολάρια ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει μοναδικό σκοπό, να δώσει διέξοδο στους Νέους της Χώρας μας που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, αφού η μόνη μας φιλοδοξία είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων να γίνει αρωγός της μεγάλης προσπάθειας της Ελληνικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας, με την επένδυση σε Καταρτισμένο Τεχνικό και Έμμεσο Προσωπικό, καθώς και στην Άρτια Χρήση και Εφαρμογή των Διεργασιών Βαφής και Συγκόλλησης.

Για τα προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Συγκολλητών, Μηχανικών και Επιθεωρητών Συγκολλήσεων, και τις λοιπές υπηρεσίες μας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (WeldingGreekInstitute) www.wgi.gr

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε με το 2111 023 901 ή στο  training@wgi.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ