fbpx Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, υποτροφίες και οικονομική στήριξη | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, υποτροφίες και οικονομική στήριξη

Μαθητές σε τάξη
16|04|2019 | 11:41
Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Πιο πολλά από ένα σχολείο

Η φιλοσοφία του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έγκειται στην καλλιέργεια μιας πολύπλευρης προσωπικότητας παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων.

Οι μαθητές ενθαρρύνονται να καλλιεργούν και να αναδεικνύουν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και να αναπτύσσονται μέσα από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διδασκαλίας αλλά και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, οι μαθητές ενθαρρύνονται να υπερβούν τους εαυτούς τους με ουσιαστικούς τρόπους που οδηγούν στην αυτογνωσία, την προσωπική ανάπτυξη και την υπεύθυνη και ώριμη λήψη αποφάσεων.

Το Pierce- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει μια ιστορία 145 χρόνων

Η φιλοσοφία όμως του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που μετρά 145 χρόνια ιστορίας, δεν έγκειται μόνο στα εφόδια που παρέχει στους μαθητές του. Πρεσβεύει ότι κανένας νέος δεν θα πρέπει να στερείται την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση λόγω έλλειψης πόρων. Και μένοντας πιστό στην αποστολή του να προσφέρει στους μαθητές ποιοτική εκπαίδευση ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες, διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης ώστε να συμπεριλάβει όλο και περισσότερους ταλαντούχους νέους, επιβραβεύοντας πάνω απ’ όλα την αριστεία και τη θέληση για μάθηση.

Στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οι μαθητές ενθαρρύνονται να υπερβούν τους εαυτούς τους με ουσιαστικό τρόπο

Για το 2019-20, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα προσφέρει 56 νέες ακαδημαϊκές, αθλητικές και μουσικές υποτροφίες σε εισερχόμενους μαθητές.
Οι πόροι για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και υποτροφιών προέρχονται από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου, από μόνιμες δωρεές, γενναιόδωρες προσφορές μελών του Συμβουλίου των Επιτρόπων, του Συλλόγου Αποφοίτων, ιδρυμάτων και φίλων του Σχολείου που επιθυμούν να δουν τη συνεισφορά τους να επενδύεται σε νέες ιδέες και πρωτοπόρο εκπαιδευτικό έργο. Οι υποτροφίες έχουν διάρκεια ένα σχολικό έτος με δυνατότητα ανανέωσης.

Μέσω του προγράμματος του Pierce, οι υποτροφίες που δόθηκαν παρουσιάζουν αυξητική τάση, ενώ για το 2017-2018 δόθηκαν υποτροφίες και οικονομική βοήθεια σε 483 μαθητές. Στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός παιδιών που, με την οικονομική βοήθεια, θα έχουν πρόσβαση σε καλής ποιότητας εκπαίδευση για τα επόμενα σχολικά έτη.

Για το 2019-20, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος θα προσφέρει 56 νέες ακαδημαϊκές, αθλητικές και μουσικές υποτροφίες.

Ακαδημαϊκές υποτροφίες:
Αφορούν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις των Αγγλικών και έχουν την επιλογή να εξεταστούν, την ίδια μέρα, στην Ελληνική γλώσσα και στα Μαθηματικά της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ανάλογα με τις βαθμολογίες των επιτυχόντων, θα δοθούν ολικές υποτροφίες (100% των διδάκτρων) καθώς και μερικές υποτροφίες (έκπτωση διδάκτρων 50%, 35% και 25%).

Για το επόμενο έτος θα δοθούν 43 υποτροφίες με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση σε νέους μαθητές.

Αθλητικές υποτροφίες:
Το Pierce έχει παράδοση στον αθλητισμό και στηρίζει τους νέους και τις νέες που σημειώνουν καλές επιδόσεις στα αθλήματα, ώστε να αποκτήσουν και γερά θεμέλια στην εκπαίδευσή τους.

Για το 2018-19 δόθηκαν υποτροφίες που αντιστοιχούν στο 50% των διδάκτρων και αφορούν το τένις, την κολύμβηση, το μπάσκετ και τον στίβο. Για το 2019-20, θα δοθούν 11 αθλητικές υποτροφίες σε νέους μαθητές.

Οι μαθητές που επιλέγονται συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων και έμπειρων προπονητών, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που περιλαμβάνουν:

Δύο (2) κλειστά γυμναστήρια αθλοπαιδιών

Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων

Γήπεδο ποδοσφαίρου δύο (2) αστέρων FIFA με συνθετικό χλοοτάπητα

Στίβο έξι (6) διαδρομών με ταρτάν

Επτά (7) γήπεδα τένις

Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ

Fitness Center με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας

Μουσικές υποτροφίες:

Εκτός από τις ακαδημαϊκές υποτροφίες, το Pierce προσφέρει κάθε χρονιά μουσικές υποτροφίες σε σπουδαστές με ιδιαίτερες δεξιότητες, ανάλογα με τις ανάγκες των μουσικών συνόλων του σχολείου. Για το έτος 2019-20 θα δοθούν 9 μουσικές υποτροφίες σε νέους μαθητές.

Οι υπότροφοι θα έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν σε ένα ή περισσότερα από τα σχολικά μουσικά σύνολα καθώς και σε άλλες μουσικές δραστηριότητες του σχολείου.

Οι υποτροφίες αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών διδάκτρων και για το τρέχον έτος αφορούσαν: μπάσο (ηλεκτρικό ή ακουστικό), βιόλα, κλαρινέτο, όμποε ή φαγκότο. 

Pierce Open House: Μια γιορτή για όσους έχουν ανάγκη

Η ευαισθητοποίηση και κοινωνικοποίηση του Pierce όμως δεν σταματά εκεί. Μπορεί το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ωστόσο βασικός του στόχος είναι να περάσει αυτό το μήνυμα και στους μαθητές του. Και το αποδεικνύει έμπρακτα, διοργανώνοντας μια γιορτή για την κοινωνική προσφορά και την ομαδικότητα, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.
Έτσι, όσοι επισκεφθούν το Pierce στις 20 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Σχολείο μέσα από μία γιορτή αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, την κοινωνική προσφορά και τη συνεργασία: το Pierce Open House.

Η γιορτή αυτή έχει κάτι ακόμα που την κάνει ξεχωριστή: διοργανώνεται εξ ολοκλήρου από τις μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου και Λυκείου του Pierce. Oι μαθητές ξεδιπλώνουν τα δημιουργικά τους ταλέντα και ταυτόχρονα προσφέρουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα, αθλητικούς αγώνες, θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια γνώσεων, θα απολαύσουν γλυκά και αλμυρά εδέσματα και θα δουν εκθέσεις με τα έργα των μαθητών του Pierce.

Τα έσοδα από το φετινό Pierce Open House και τη λαχειοφόρο θα προσφερθούν για την οικονομική ενίσχυση της Πτέρυγας Εγκαταλελειμμένων Νεογνών του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», του Παιδικού Σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», καθώς και του Κοινωνικού Μαγειρείου Αγίας Παρασκευής. Επιπλέον, μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Ταμείο Υποτροφιών του Σχολείου, μέσω του οποίου δίνονται ευκαιρίες εκπαίδευσης σε μαθητές που αρίστευσαν και οικογένειες που αντιμετωπίζουν έκτακτες οικονομικές δυσκολίες.

Περισσότερα για το Pierce Οpen House εδώ

Δείτε όλα όσα κάνουν το Pierce πιο πολλά από ένα σχολείο:

ΣΧΟΛΙΑ