Πετράλωνα: «Η έκθεση δείχνει ότι και τα τρία παιδιά βιάστηκαν», λέει ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη - iefimerida.gr

Πετράλωνα: «Η έκθεση δείχνει ότι και τα τρία παιδιά βιάστηκαν», λέει ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη

κακοποίηση αγοριού
Φρίκη στη Ρόδο: 47χρονος βιντεοσκοπούσε 18χρονο που βίαζε τον ανήλικο αδερφό του / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως και ξετυλίγουν το «κουβάρι» της υπόθεσης βιασμών των τριών παιδιών από τον ίδιο τους τον πατέρα στα Πετράλωνα.

Ο άνθρωπος που γνώρισε τα παιδιά στο καφέ της γειτονιάς, αποκάλυψε τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης των αθώων ψυχών και που έχει πλέον υπό την προστασία του τον 17χρονο, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» στο OPEN, τόνισε: «Η πρώτη καταγγελία έγινε όταν ο γιος της οικογένειας ξεκίνησε, τον Ιούλιο του 2017, να μιλά συγκεκριμένα πια για όλα αυτά που ήταν ορατά στην κινησιολογία του και τη συμπεριφορά του. Έπειτα από πίεση στη μητέρα από εμένα και τη φίλη στην καφετέρια κατατέθηκε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων στον πρόεδρο των Πρωτοδικών τον Ιούλιο του 2017 και αμέσως μετά στην Εισαγγελία Ενηλίκων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα «κωλύματα» και η τεράστια καθυστέρηση στην υπόθεση

Όπως τόνισε ο συγγραφέας, από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησαν κάποια κωλύματα που «ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα»: «Το αγόρι μιλάει τον Ιούλιο του 2017, λίγο μέτα για τη μικρότερη αδερφή, -γιατί και τα τρία αδέρφια κακοποιούνταν σεξουαλικά- ψάχνουμε από πότε άρχισε η κακοποίησή της. Η 22χρονη σήμερα κόρη κακοποιείτο για 6,5 χρόνια, ο γιος για περισσότερο από 3 χρόνια και για το μικρότερο παιδί ψάχνουμε από πότε άρχισε η κακοποίησή του».

«Από την πλευρά της μητέρας υπάρχει μια κωλυσιεργία περίπου 7 μηνών μέχρι να ειδοποιηθούν οι Αρχές ότι και το μικρό κορίτσι έχει μιλήσει για σεξουαλική κακοποίηση. Όχι η μεγάλη αδερφή, εκείνη μιλάει αργότερα», ανέφερε.

«Η έκθεση δείχνει ότι και τα τρία παιδιά βιάστηκαν»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τον Φεβρουάριο του 2018 άρχισε να εξετάζεται ο γιος με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων από πραγματογνώμονες, ενώ τότε διατάσσεται να εξεταστεί και η μικρή αδελφή από τους ίδιους πραγματογνώμονες: «Αυτές οι εκθέσεις δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί, ότι λένε αλήθεια και πως η εικόνα του πατέρα συνάδει πλήρως με τα καταγγελλόμενα των παιδιών».

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς το 17χρονο αγόρι φιλοξενείται από τον ίδιο, απάντησε ότι: «Από το 2020 μένει μαζί μου πρακτικά, αλλά επί της ουσίας από το 2016 που μπήκα στην οικογένεια, το παιδί έχει σημείο αναφοράς εμένα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος -συγγραφέας- είχε προσφερθεί να κάνει μαθήματα στα δυο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, και μόλις αποκάλυψε τη φρίκη κατηγορήθηκε από τον πατέρα για συκοφαντική δυσφύμηση με το δικαστήριο να γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα.

«Ο 17χρονος μένει μαζί μας γιατί μας αισθάνεται οικογένειά του»

Για το λόγο που ο 17χρονος μένει μαζί με την οικογένεια του ίδιου, τόνισε: «Έχουμε κάνει αίτηση αναδοχής εδώ και αρκετούς μήνες, έχει επιληφθεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, έχει καταθέσει έκθεση στην Εισαγγελία ανηλίκων και περιμένουμε την απόφαση. Σε λίγους μήνες ενηλικιώνεται ο γιος και έχοντας κάνει το παν ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων, δεν θα μπορούσε να επιτρέψει κανείς αυτό το παιδί να φύγει από εδώ όπου αισθάνεται ότι είναι η οικογένειά του. Το παιδί αυτό ήταν θύμα των πιο βίαιων απειλών και εκφοβισμών από την μητέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη και φτάνουμε τέλη Αυγούστου 2018 οπότε μας κάλεσε επιτέλους η Αστυνομία: την μητέρα, εμένα και τα παιδιά. Ακολούθησαν και άλλες πραγματογνωμοσύνες. Όταν φτάσαμε στη ΓΑΔΑ πέρασαν 13 μήνες από την πρώτη καταγγελία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί καθυστέρησε τόσο;

Σχετικά με τη δικογραφία της υπόθεσης μίλησε στο MEGA, η δικηγόρος της 22χρονης, Δήμητρα Πλαστήρα, τονίζοντας: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματά της (22χρονης). Αυτό που κυριαρχεί μέσα της είναι πως οδεύει προς μία δικαίωση, γιατί έχει βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Όσον αφορά την καθυστέρηση που προκύπτει στην απόδοση δικαιοσύνης επισημαίνει πως είναι «εύλογο ερώτημα που βασανίζει» και την ίδια, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την υπεράσπιση του 22χρονου κοριτσιού: «Όταν λάβαμε γνώση της δικογραφίας και ήρθαμε σε επαφή με τα παιδιά και με τον κύριο που έχει σταθεί σαν πατέρας, το πρώτο ερώτημα που θέσαμε ήταν πως καθυστέρησε τοσο;».

Ο 17χρονος είχε δεχθεί φοβερές απειλές από τη μητέρα

«Την πρώτη καταγγελία την έκανε, το μεσαίο παιδί, ο 17χρονος. Εν συνεχεία, έγιναν αποκαλύψεις σχετικά με το τι έχουν υποστεί και τα υπόλοιπα παιδιά σύμφωνα με τη δικογραφία και ξεκίνησε η διαδικασία με τους αργούς ρυθμούς», σημείωσε η δικηγόρος.

Στην πορεία και κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, «ο 17χρονος είχε καταγγείλει ότι είχε δεχθεί φοβερές απειλές από τη μητέρα να σταματήσει να καταγγέλει γιατί θα σταματήσει την υπόθεση και "θα τον βάλει σε ίδρυμα". Και περίμεναν ότι η πολιτεία θα κάνει το αυτονόητο χρέος της και θα λειτουργήσει αυτεπάγγελτα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε πως μετά από ένα διάστημα το 17χρονο, σήμερα, αγόρι πήγε σε μία σχολή στο Άγιον Όρος προκειμένου να βρει την ηρεμία του: «Μετά από ένα χρόνο, όταν τον καλούσαν επανειλημμένα σε περαιτέρω πραγματογνωμοσύνες δεν μπορούσε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η έρευνα».

Ζήτησε προστασία και καταφύγιο στο σπίτι αυτού του ανθρώπου

Η κ. Πλαστήρα, αναφερόμενη στον άνδρα που αντιλήφθηκε το μαρτύριό τους και το αποκάλυψε, τόνισε: «Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, δεν ήθελε να μείνει σπίτι του και, αφού κανένας άλλον δεν ενδιαφέρθηκε γι' αυτόν, ζήτησε προστασία και καταφύγιο στο σπίτι αυτού του ανθρώπου».

Όσον αφορά το μικρότερο αδερφάκι, τόνισε πως δεν έχει καμία επαφή καθώς, εκείνο μένει με τη μητέρα, ενώ για την ενδεχόμενη κακοποίσηη που μπορεί να δέχθηκε, επισήμανε πως: «Έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες μέσα στη δικογραφία ότι όλα τα παιδιά έχουν υποστεί κακοποίηση».

Ερωτώμενη για την παρουσία παππούδων, η δικηγόρος είπε πως δεν της έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την μεριά της μητέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα των παιδιών που βιάστηκαν από τον ίδιο του τον πατέρα, μέσω της δικηγόρου της, ισχυρίζεται πως «δεν έχουν κάνει καταγγελία και τα τρία παιδιά», ενώ απειλεί με μηνύσεις όσους «δεν σέβονται την προσωπικότητά» της.

Σύμφωνα με το Mega, η μητέρα έχει μεταφέρει πως από το 2017 είχε δει στα παιδιά της μία «περίεργη συμπεριφορά» και όταν έμαθε τι συμβαίνει πήγε να κάνει την καταγγελία στο Ανηλίκων. Φέρεται να έκανε ασφαλιστικά μέτρα και αιτήθηκε διαζύγιο, το οποίο, όπως λέει, δεν υπογράφει ο σύζυγος.

«Πρόκειται για πλεκτάνη» λέει ο θείος

Από την πλευρά του, ο θείος των παιδιών, που με βάση τις μαρτυρίες των παιδιών ότι συμμετείχε και ο ίδιος σε όργια που διοργανώνονταν στο σπίτι του, κακοποιώντας και εκείνος τα παιδιά, τόνισε πως πρόκειται για πλεκτάνη, για την οποία κατηγορεί την πρώην σύζυγο του αδελφού του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά είναι μιλημένα, πολύ απλά. Αυτή η υπόθεση είναι καθαρά θέμα του αδελφού μου και της πρώην συζύγου του, το κάνει καθαρά για εκδίκηση. Εγώ το είχα καταλάβει πολλά χρόνια πριν και του είχα επισημάνει ''Άσε την κοπέλα, δεν κάνει για εσένα'', αλλά, δυστυχώς, δεν άκουσε».

Μάλιστα, για την δική του εμπλοκή τόνισε: «Δεν έχω πειράξει ποτέ μυρμήγκι στη ζωή μου, δεν έχω μαλώσει ποτέ με κανέναν, ποτέ. Και οι άλλοι 17 που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους θα ζητήσουν τρελές αποζημιώσεις».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ