Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάνος Φραγκιαδουλάκης.
Σύμφωνα με το neakriti, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το πρωί της Κυριακής απεβίωσε στο σπίτι του στην περιοχή του Μασταμπά.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Δευτέρας (16/06) στις 15.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η σορός του εκλιπόντα θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 14:30 το μεσημέρι, όπου θα μπορεί ο κόσμος να του απευθύνει το «ύστατο χαίρε».
Η οικογένεια του Μάνου Φραγκιαδουλάκη ενημέρωσε πως αντί στεφάνων θα πραγματοποιηθούν δωρεές στον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».
Ποιος ήταν ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης ήταν ιατρός ακτινολόγος με μακρά και πολυσχιδή πορεία στον χώρο της Υγείας, της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1945 και είχε φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε την ιατρική του καριέρα ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (1977-1980). Από το 1981 δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ακτινολόγος στο Ηράκλειο. Το 1992 συνέβαλε στην ίδρυση του Διαγνωστικού Κέντρου «Παγκρήτια Υγεία», το οποίο επεκτάθηκε σε όλη την Κρήτη. Από το 2008 υπηρετεί ως Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου – Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Διετέλεσε Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ (1993-2007), Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (1984-1992) με αρμοδιότητες Υγείας, Καθαριότητας και Πρόνοιας, καθώς και πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ. Έχει διατελέσει επίσης άμισθος πρόεδρος του Βενιζελείου Νοσοκομείου (1983-1987), ιδρύοντας κρίσιμες κοινωνικές δομές όπως το ΚΕΣΑΝ και ΚΑΠΗ, που αποτέλεσαν πρότυπα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ανδρουλάκης: «Δυναμική προσωπικότητα με ήθος και αφοσίωση ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του τόνισε πως ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον και τους συμπολίτες του στο Ηράκλειο της Κρήτης με ήθος και εντιμότητα. Τον χαρακτήρισε ως μια δυναμική και ευγενική προσωπικότητα, πιστή στις ιδέες και τις αρχές της Δημοκρατικής Παράταξης.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο εκλιπών οραματίστηκε μια δίκαιη κοινωνία και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μάνου Φραγκιαδουλάκη, υπογραμμίζοντας την προσφορά του στην πολιτική ζωή της χώρας.
Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη
Τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης του ΠΑΣΟΚ, Μάνου Φραγκιαδουλάκη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μάνου Φραγκιαδουλάκη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών διακεκριμένου ιατρού, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση τον δημόσιο βίο και την πατρίδα, ως εκπρόσωπος του Ηρακλείου Κρήτης, επί τέσσερις συνεχείς κοινοβουλευτικές θητείες (1993-2007)», ανέφερε, σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε:
«Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης υπήρξε ένας πολιτικός με έντονη παρουσία στα δημόσια πράγματα, μετριοπαθής, νηφάλιος αλλά πάντα ουσιαστικός και ενεργός στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και ως στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως γιατρός, υπηρέτησε τον άνθρωπο με την ίδια ευθύνη και αξιοπρέπεια που επέδειξε και στην πολιτική του διαδρομή. Με τη ιδιότητα του συναδέλφου ιατρού, νιώθω την ανάγκη να τιμήσω την πορεία ενός ανθρώπου που αντιλαμβανόταν την πολιτική ως προέκταση της ιατρικής του αποστολής: Με επίκεντρο τον πολίτη, τον ασθενή, τον αδύναμο».