Πόρισμα-σοκ: Βίαιοι οι θάνατοι Μαλένας-Ίριδας, πέθαναν από ασφυξία -Τι λέει για το πανάκι η πλευρά Πισπιρίγκου - iefimerida.gr

Πόρισμα-σοκ: Βίαιοι οι θάνατοι Μαλένας-Ίριδας, πέθαναν από ασφυξία -Τι λέει για το πανάκι η πλευρά Πισπιρίγκου

Πάτρα Η μικρή Ίριδα και οι αδερφές της, Τζωρτζίνα και Μαλένα
Η μικρή Ίριδα και οι αδελφές της, Τζωρτζίνα και Μαλένα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πόρισμα των ιατροδικαστών «μίλησε» και είναι σοκαριστικό: ο θάνατος των κοριτσιών στην Πάτρα επήλθε από ανθρώπινο χέρι και όχι από παθολογικά αίτια.

Αυτό που όλο το πανελλήνιο περίμενε, δηλαδή το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, παραδόθηκε χθες στα χέρια των ανθρώπων της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό που προκύπτει, προκαλεί φρίκη. Τα δύο κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους από εγκληματική ενέργεια.

Το iefimerida.gr παρουσίασε το πόρισμα των δύο εμπειρότατων ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, οι οποίοι αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο θάνατος και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας

Στο πόρισμα του θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά-παθολογοανατομικά-φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλενογόννου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη από νωρίς στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Υπνεθυμίζεται, εξάλλου, πως σε ό,τι αφορά τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στον Κορυδαλλό. Οπως έχει προκύψει, ο θάνατός της προήλθε από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά το πόρισμα -Αρνείται ότι έχει σχέση

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Η πρώτη αντίδραση της 33χρονης κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών, ήταν να σχολιάσει στον δικηγόρο της αυτό που αναφέρει και από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το STAR.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή», υποστήριξε εκ νέου στον νομικό της εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, θα τοποθετηθεί μετά την προσεκτική ανάγνωση του πορίσματος.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου -«Αν ήταν ένοχη θα εξαφάνιζε το ματωμένο πανάκι»

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Live News για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο-πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, με τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Ίριδας να βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ένοχη δεν θα παρέδιδε το στοιχείο αυτό στις Αρχές.

«Το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με τη μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές», ισχυρίστηκε.

Παπαϊωάννου για Πισπιρίγκου: «Δεν χρειάζεται η ομολογία της, όταν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την ενοχή»

Ωστόσο, απ' την πλευρά του, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος, χαρακτήρισε το πόρισμα ακλόνητο στοιχείο και ότι ήταν αυτό που έλειπε από την διαδικασία της ανάκρισης.

«Πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη, η δημοσίευση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τον θάνατο των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, ο έμπειρος ποινικολόγος εκτιμά ότι πλέον έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» για τη συνδυαστική αποτίμηση των τριών θανάτων, καθώς πλέον, εκτός από την εικασία περί δολοφονίας τους, υπάρχουν και τα δεδομένα.

Σχετικά με το πόρισμα, αναφέρει ότι αποτελεί ιδιαίτερο αποδεικτικό μέσο, που θα πρέπει ουσιαστικά με κάποιον τρόπο να ανατραπεί αυτό στο δικαστήριο, προκειμένου οι δικαστές να μην καταλήξουν στο συμπέρασμα της ενοχής και της εγκληματικής ενέργειας. «Πλήρεις αποδείξεις δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά ισχυρές ενδείξεις», ξεκαθαρίζει.

Ερωτώμενος να σχολιάσει το γεγονός ότι η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει ομολογήσει, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είναι σαφής στη θέση του: «Δεν χρειάζεται η ομολογία όταν υπάρχουν τα επιστημονικά δεδομένα. Η ομολογία είναι μια ανασφάλεια που διοχετεύθηκε από διάφορες πηγές γιατί δεν έμοιαζαν επαρκή τα στοιχεία. Το πόρισμα ξεκαθαρίζει τα πράγματα δια της εις άτοπον επαγωγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ