Μεγάλη κινητοποίηση για τη μεταφορά του 15χρονου, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα με θερμοπληξία, στο Τορίνο της Ιταλίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.news, για το θέμα ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Υπήρξε κινητοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και για το παιδί βρέθηκε δότης ήπατος στην πόλη της Βόρειας Ιταλίας.
Πώς έγινε το περιστατικό στην Πάτρα
Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος κατέρρευσε λόγω της θερμοπληξίας μετά από πεζοπορία καθώς πάσχει από μια ασθένεια εξαιτίας της οποίας δεν ιδρώνει.
Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου.Όμως, μόνο με τη μεταμόσχευση μπορεί να σωθεί. Ηδη ο Άδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε με παράγοντες του Νοσοκομείου του Ρίου ώστε να διασφαλιστεί η επείγουσα μεταφορά του 15χρονου στο Τορίνο.