Πάτρα: Κάθειρξη 5 ετών σε ζευγάρι για βασανισμό σκύλου -Του έκοψαν την ουρά και έβαψαν το τρίχωμά του - iefimerida.gr

Πάτρα: Κάθειρξη 5 ετών σε ζευγάρι για βασανισμό σκύλου -Του έκοψαν την ουρά και έβαψαν το τρίχωμά του

Αγγλικό σέτερ
Αγγλικό σέτερ / Φωτογραφία αρχείου Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή κάθειρξη πέντε ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, σε ζευγάρι αναφορικά με υπόθεση κακοποίησης σκύλου το 2021.

Σύμφωνα με το thebest.gr η υπόθεση αφορούσε έαν αγγλικό σέτερ το οποίο είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του ιδιοκτήτη του τον Ιανουάριο του 2021. Ο σκύλος κατέληξε στην κατοχή του ζευγαριού, το οποίο, σύμφωνα με όσα προέκυψαν δικαστικά, προχώρησε σε πράξεις βασανισμού, ακρωτηριάζοντας την ουρά του και βάφοντας μαύρο το τρίχωμά του, ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα, με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως και να κρίνει ενόχους τους δύο κατηγορουμένους για βασανισμό ζώου.

Στον καθένα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης, καθώς και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, δρομολογείται η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου, το οποίο κυμαίνεται από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε καταδικασθέντα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης διαδραμάτισε ο εντοπισμός της ηλεκτρονικής σήμανσης του σκύλου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ελένη Αρβανίτη, η εξαφάνιση του ζώου είχε δηλωθεί στην Ασφάλεια Πατρών από τον ιδιοκτήτη του ήδη από τον Ιανουάριο του 2021.

Τον επόμενο μήνα, το ζευγάρι μετέφερε τον σκύλο σε κτηνιατρείο της Πάτρας, ζητώντας την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δικηγόρος, ο κτηνίατρος δεν εντόπισε το microchip που ήδη έφερε το ζώο και προχώρησε στην τοποθέτηση νέου, εκδίδοντας παράλληλα βιβλιάριο υγείας με τα στοιχεία της γυναίκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζώο παρέμεινε στην κατοχή του ζευγαριού μέχρι τον Απρίλιο του 2021, όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε σε δεύτερο κτηνίατρο.

Αυτή τη φορά, κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε η αρχική ηλεκτρονική σήμανση. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι τα στοιχεία δεν συμφωνούσαν με εκείνα του βιβλιαρίου, γεγονός που προκάλεσε υποψίες για την προέλευση του σκύλου.

Ο ίδιος κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο είχε μεταφερθεί το ζώο και ενημέρωσε σχετικά, ζητώντας την επιστροφή του στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ακολούθησαν περαιτέρω ενέργειες, με την παρέμβαση αστυνομικών και φιλοζωικών φορέων, έως ότου ο σκύλος επέστρεψε τελικά στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ