Πάτρα: «Εντελώς απίθανη διάγνωση η αγενεσία φλεβοκόμβου», λέει ο ειδικός καρδιολόγος για την Ίριδα

Η Ίριδα, η τρίτη κόρη του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Εντελώς απίθανη διάγνωση η αγενεσία φλεβοκόμβου», τονίζει ο ειδικός καρδιολόγος για την Ίριδα, το ένα από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα.

Πρόκειται για τον ειδικό καρδιολόγο στον οποίον απευθύνθηκαν οι Καρακούκης και Καλόγρηας και μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, εξηγεί γιατί η περιβόητη διάγνωση της αγενεσίας φλεβόκομβου όχι απλά δεν είναι πιθανή αλλά ούτε καν ρεαλιστική ως αιτία θανάτου για την Ίριδα.

«Η διάγνωση αυτή δεν είναι ρεαλιστική όταν μιλάμε για ένα άτομο που έζησε 6 μήνες. Είναι μια εντελώς απίθανη διάγνωση γιατί ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει όχι 6 μήνες, ούτε λίγες μέρες με αγενεσία φλεβόκομβου» σημειώνει ο καρδιολόγος της Ίριδας.

Μάλιστα, στην έκθεση που συνέταξε και συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα-σοκ των Καρακούκη και Καλόγρηα, ο ειδικός καρδιολόγος εξηγεί πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο για έναν παθολογοανατόμο να εντοπίσει τα συγκεκριμένα κύτταρα μεταθανάτια κι επομένως το γεγονός ότι η κ. Μητσέλου δεν τα εντόπισε, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν.

Πάτρα: Γιατί είναι «εντελώς απίθανη διάγνωση η αγενεσία φλεβόκομβου»

«Οι παθολογοανατόμοι θεώρησαν ότι επειδή δεν βρήκαν τα συγκεκριμένα κύτταρα με τη μέθοδο που χρησιμοποίησαν, αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπήρχαν, πράγμα που δεν είναι αληθές. Τα συγκεκριμένα κύτταρα είναι εύκολο να τα δεις με διάφορες μεθόδους στον ζώντα οργανισμό αλλά μεταθανάτια είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις. Εγώ στην έκθεση μου περιγράφω όλες τις μεθόδους που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν για να φτάσουν σε αυτήν την διάγνωση», συμπληρώνει ο καρδιολόγος, υπογραμμίζοντας πως και στην περίπτωση που η μικρή Ίριδα έπασχε όντως από αγενεσία ή έστω υποπλασία αυτού του φυσικού βηματοδότη της καρδιάς, το βρέφος θα εμφάνιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τις πρώτες ημέρες ζωής του.

«Αν είχε αγενεσία φλεβόκομβου, θα είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας από τις πρώτες μέρες ζωής του. Είναι μια εντελώς απίθανη διάγνωση που δεν έχει περιγραφεί βιβλιογραφικά σε έναν άνθρωπο που ζει ήδη 6 μήνες και δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας», τονίζει ο καρδιολόγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ