Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Ο 58χρονος άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο γραφείο του το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας, κατέληξε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης από την ιατροδικαστή Αποστολή Ακριβούση η οποία ενημέρωσε τους αρμόδιους αξιωματικούς πως ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν προβληματισμένοι καθώς η πόρτα του γραφείου του διευθυντή της κλινικής ήταν κλειδωμένη από μέσα και μάλιστα δύο φορές.
Δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στον χώρο
Σε έλεγχο που έγινε στο χώρο που εντοπίστηκε νεκρός ο 58χρονος δεν εντοπίστηκε τίποτε το μεμπτό, ενώ όπως ανέφεραν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, ελέγχθηκαν ακόμη και τα σκουπίδια για να διαπιστωθεί τι μπορεί να οδήγησε στο θάνατο τον άτυχο άντρα.
Επιπλέον το στοιχείο που προβλημάτισε ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός πως ο 58χρονος παρά το γεγονός πως εντοπίστηκε νεκρός μετακινήθηκε σε άλλο χώρο του νοσοκομείου αντί να παραμείνει στο σημείο για να εξεταστεί από αστυνομικούς και ιατροδικαστή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολλά από τα εσωτερικά όργανα ήταν διογκωμένα, ενώ ζητήθηκε η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων για δηλητήρια, ακόμη και φυτοφάρμακα.