Τραγωδία στην Πάρο με τον 4χρονο: «Τα πάντα είναι νόμιμα -Δεν ήταν κοντά στο παιδί, το είχε ξαναφήσει μόνο του» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Πάρο με τον 4χρονο: «Τα πάντα είναι νόμιμα -Δεν ήταν κοντά στο παιδί, το είχε ξαναφήσει μόνο του» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

Παξοί
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την τραγωδία στην Πάρο, όπου ένα 4χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του σε πισίνα.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, μίλησε στον AΝΤ1.
«Τα πάντα είναι νόμιμα. 27 χρόνια μαγαζί και δεν έχει γίνει κάτι ποτέ. Μαλώναμε με τον κόσμο καθημερινά, με τις μανάδες και τους πατεράδες γιατί αφήνουν τα παιδιά τους μόνα τους. Τους βγάζω έξω και γίνομαι ο κακός και ανεβάζουν στις σελίδες τα χίλια δύο. Λυπούμαστε γι' αυτό που συνέβη, σήμερα είχαμε κλειστό το μαγαζί, μέσ' στο φουλ της σεζόν, για το παιδάκι αυτό», είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς αν το ζευγάρι ήταν εκεί κοντά, ο ιδιοκτήτης του beach bar απάντησε: «Όχι, ήταν σε ένα τραπέζι και καθόντουσαν πιο κάτω, σε ένα άλλο, δεν τους είδα. Είχε ξαναέρθει πριν ένα μήνα και με τον τρόπο μας προσπαθήσαμε να τον διώξουμε. (Ο γονέας) έλειπε περίπου μισή ώρα, τρία τέταρτα. Το είχε αφήσει και ήταν στις τουαλέτες. Πήρα την ευθύνη και πάω και του λέω έχει δύο παιδάκια κάτω, τα έχεις αφήσει, τι κάνεις; Και εμείς είχαμε έναν άνθρωπο να κοιτάει τα παιδιά».

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του beach bar, Χάρης Αμπραζής, μιλώντας στον Βασίλη Γούλα και το iefimerida, τόνισε ότι πελάτης του ήταν ιδιαίτερα αυστηρός ως προς τη χρήση της πισίνας και, όπως υποστηρίζει, δεν επέτρεπε βουτιές, ακριβώς για να περιορίζονται οι κίνδυνοι. «Πάντα τηρούσε όλα τα πρωτόκολλα και είναι πολύ αυστηρός όσον αφορά τον χώρο της πισίνας, όπως λένε και οι πελάτες του, αφού δεν τους επιτρέπει να κάνουν βουτιές για να μην συμβούν ατυχήματα», σημειώνει.

«Πράγματι, ο εντολέας μου εκτελεί και χρέη ναυαγοσώστη και βρίσκεται πάντα στον χώρο και επιβλέπει την πισίνα αλλά και τον υπόλοιπο χώρο γύρω από αυτήν», υποστηρίζει ο δικηγόρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλευρά του ιδιοκτήτη επικαλείται ακόμη την ύπαρξη δύο πινακίδων στον χώρο της πισίνας, οι οποίες, σύμφωνα με τον συνήγορο, προειδοποιούσαν ότι απαγορεύεται η χρήση της από παιδιά κάτω των 13 ετών χωρίς συνοδό.

Πάρος: «Αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης και λέει ότι είναι και ναυαγοσώστης. Είναι 68 ετών άνθρωπος» καταγγέλλει ο πατέρας του 4χρονου

Από την πλευρά του ο πατέρας του 4χρονου καταγγέλλει ότι στον χώρο δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά. «Αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης και λέει ότι είναι και ναυαγοσώστης. Είναι 68 ετών άνθρωπος... Φόραγε ένα καπελάκι και ένα πουκαμισάκι. Είχε στο αυτί του και μία ενδοεπικοινωνία για να λέει “παιδιά, αυτόν που έρχεται, βάλτε τον στο τραπέζι εκεί”», είπε.

Κατά την εκτίμησή του, ο άνθρωπος που θα έπρεπε να έχει την αποκλειστική εποπτεία της πισίνας δεν βρισκόταν ουσιαστικά στη θέση που απαιτούσαν οι περιστάσεις. «Δεν ήταν στη δουλειά του», υποστηρίζει, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «δεν υπήρχαν στον χώρο απινιδωτής, φαρμακείο, μέτρα προστασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάρος 4χρονος νεκρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ